Hyppää sisältöön

Golfia televisiossa: Neljä suomalaista naista majorissa, kaksi miestä DP World Tourilla

Muun muassa Mikko Korhosen, Tapio Pulkkasen, Sanna Nuutisen ja Matilda Castrenin otteita saadaan jännittää tällä viikolla. KUVAT: GETTY IMAGES

Naisten major-kausi päättyy Women’s Openiin, jossa on on mukana neljä suomalaista. DP World Tourilla Mikko Korhonen palaa töihin lyhyen kesäloman jälkeen.

Matilda Castren, Tiia Koivisto, Sanna Nuutinen ja Ursula Wikström pelaavat torstaina alkaen maineesta ja mammonasta, kun huikealla Muirfieldin kentällä käynnistyy kauden neljäs major, AIG Women’s Open.

Mammonaa on kisassa jaossa peräti 6,8 miljoonaa dollaria eli suurin piirtein yhtä monta euroa. Voittaja korjaa kisasta noin miljoonan dollarin potin. Jos pelaaja läpäisee cutin, se tietää noin 15 000 dollarin tienestejä.

Siinä missä cutin tekeminen majoreissa on ollut rutiinia Castrenille, Nuutiselle, Koivistolle ja Wikströmille se olisi jo pieni voitto itsessään, sillä kisaamassa himoitusta tittelistä ovat tietysti maailman kaikki parhaat pelaajat.

Kuka voittaa kisan ja miten suomalaiset pärjäävät? Se selviää viimeistään sunnuntaina illalla Suomen aikaa, kun kisa päättyy.

AIG Women’s Openin lähetysajat Elisa Viihde Viaplayssä ja V Sport Golf -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Torstai13.00–21.00
Perjantai13.00–21.00
Lauantai15.00–23.00
Sunnuntai15.00–23.00

Mikolla mukavia muistoja Celtic Manorista

Ryder Cupista tutussa Celtic Manorissa pelataan tällä viikolla DP World Touriin kuuluvaa Cazoo Open, jota isännöi jalkapalloilija Gareth Bale. Walesilainen futari tunnetaan myös innokkaana golfin harrastajana.

Suomesta kisassa ovat mukana Tapio Pulkkanen ja kesälomalta töiden pariin palaava Mikko Korhonen. Edellisen kerran Korhonen pelasi heinäkuun alkupuolella Skotlannissa.

Korhosella on kisasta hyviä muistoja, sillä hän sijoittui viime vuonna turnauksessa kolmanneksi. Tuolloinkin kisa pelattiin vuoden 2010 Ryder Cup -kentällä.

Pulkkasellakaan ei viime vuoden kisa mennyt kehnosti, sillä hän oli 25:s. Suomalaisten menestystä kisassa voi jännittää kotisohvalta käsin, alla lähetysajat.

Viime viikolla Pulkkanen jäi lyönnillä cutista Hero Openissa, Skotlannissa.

Cazoo Openin lähetysajat Elisa Viihde Viaplayssä ja V Sport Golf -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Torstai16.30–23.00
Perjantai16.30–23.00
Lauantai12.30–20.30
Sunnuntai12.30–18.30

Kaske kamppailee Indonesiassa

Janne Kaske on ainoa suomalaispelaaja Asian Tourilla. Porvoosta lähtöisin olevan ammattilaisen pelit eivät ole kulkeneet tällä kaudella mitenkään erityisen hyvin, sillä hän kahdeksan pelaamansa kisan jälkeen kiertueen rankingissa selvästi sadan parhaan heikommalla puolella.

Tällä viikolla Kaskella on mahdollisuus kääntää pelinsä suuntaa, kun kiertueen vankkurit ovat pysähtyneet neljän päivän ajaksi Indonesian pääkaupunkiin Jakartaan, jossa pelataan Indonesia Open.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisasta kaksi viimeistä päivää.

Indonesian Openin lähetysajat Elisa Viihde Viaplayssä ja V Sport Golf -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Lauantai8.00 – 12.00
Sunnuntai8.00 – 12.00

Ensimmäinen Wyndham Championship pelatiin jo vuonna 1938, joten tällä viikolla pelattavalla PGA Tourin kilpailulla on pitkä historia.

Pohjois-Carolinassa pelattavan kisan entisiin voittajiin lukeutuu muun muassa Henrik Stenson, joka LIV Golfiin liittymiseen jälkeen ei voi enää osallistua PGA Tourin kilpailuihin. Ruotsalainen jakaa kilpailussa ennätystulosta (258 lyöntiä) J.T. Postonin kanssa.

Tänä vuonna kovia nimiä kisassa ovat Will Zalatoris, Billy Horschel, Rickie Fowler ja Tyrrell Hatton. Myös tuore Ryder Cup -kippari Luke Donald on viivalla samoin kuin kokeneet Adam Scott ja Justin Rose.

Kisa pelataan Sedgefield Country Clubilla, jonka par on 70.

Wyndham CHampionshipin LÄHETYSAJAT DISCOVERY+-PALVELUSSA JA EUROSPORT2-KANAVALLA

ViikonpäiväPäälähetysErikoislähetykset (Discovery+)
Torstai21.00–1.0013.45–1.00
Perjantai21.00–1.0013.45–1.00
Lauantai20.00–1.0015.00–1.00
Sunnuntai20.00–1.0015.00–1.00

Etsi luettavaa