Hyppää sisältöön

Golfia televisiossa: Lähi-idän turnee jatkuu DPWT:llä ja LET-kausi käynnistyy Keniassa – tv-kisoissa seitsemän suomalaista

Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki jatkavat Lähi-idän-turnausmatkaansa. KUVAT: GETTY IMAGES

Tällä viikolla televisioitavissa golflähetyksissä on mukana yhteensä seitsemän suomalaista pelaajaa.

Välimäki ja Pulkkanen Ras Al Khaimahissa

Sami Välimäen ja Tapio Pulkkasen kisamatka Lähi-idässä jatkuu kolmannella perättäisellä kilpailulla. He osallistuvat torstaina käynnistyvään Ras Al Khaimah Championshipiin, jonka Kalle Samooja ja Mikko Korhonen jättävät väliin.

Kyseessä on kahden miljoonan dollarin kilpailu. Sen pelaajisto tietysti kalpenee kahden edellisen viikon Rolex-kisoihin verrattuna. Hyvänä puolena on nähtävä se, että suomalaisduolle se tarkoittaa iskun paikkaa.

Ennakkosuosikkeja ovat Ryan Fox, Adrian Meronk, Victor Perez ja Thriston Lawrence – ja miksei myös erinomaisesti kautensa aloittanut Välimäki, jonka ranking-sijoitus on nyt kymmenes.

KILPAILUN LÄHETYSAJAT ELISA VIIHDE VIAPLAY -PALVELUSSA JA V SPORT GOLF -KANAVALLA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai10.30–16.00
Perjantai10.30–16.00
Lauantai10.30–15.30
Sunnuntai10.30–16.00

Viisi suomalaisnaista Keniassa

Ladies European Tourin kausi 2023 käynnistyy torstaina Keniassa, jossa pelataan Magical Kenyan Open. Suomesta 300 000 dollarin kisaan mahtui viisi pelaajaa: Sanna Nuutinen, Tiia Koivisto, Noora Komulainen, Ursula Wikström ja Niina Liias.

Kisan voittoa puolustaa Saksan Esther Henseleit.

KILPAILUN LÄHETYSAJAT RUUTU+:LLA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai14.30–
Perjantai14.30–
Lauantai14.30–
Sunnuntai13.00–

Saudi International toimii LIV Golfin kauden kenraaliharjoituksena

Saudi International -kilpailun aiemmat voittajat Dustin Johnson, Harold Varner III ja Graeme McDowell ovat kaikki nykyään LIV Golfin pelaajia. KUVA: GETTY IMAGES

LIV Golfin ja Asian Tourin tiivis yhteistyö näkyy tällä viikolla pelattavan Saudi International -kilpailun osanottajalistassa, sillä Aasian-kiertueeseen nykyään kuuluvaan turnaukseen osallistuu nimekäs joukko saudikiertueelle siirtyneitä tähtipelaajia aina 52-vuotiasta Phil Mickelsonia myöten.

Saudi International on tämän viikon kovatasoisin golfkilpailu. Tästä pitävät huolen muun muassa Cameron Smith, Dustin Johnson, Brooks Koepka, Bryson DeChambeau, Joaquin Niemann, Abraham Ancer ja Talor Gooch. Paluun kilpakentille loukkaantumisen jälkeen tekee Bubba Watson.

Heidän ja Aasian Tourin parhaimmiston lisäksi viivalla ovat myös sellaiset PGA Tourilta tutut nimet kuin Cameron Young, Mito Pereira ja Cameron Champ. Heidän osallistumisensa LIV Golfin rahoittajana tunnetun PIF:n eli Saudi-Arabian valtionrahaston sponsoroimaan kilpailuun on herättänyt spekulaatioita siitä, ovatko he seuraavat jenkkitourin pelaajat, jotka jatkavat uraansa saudikiertueella.

KILPAILUN LÄHETYSAJAT ELISA VIIHDE VIAPLAY -PALVELUSSA JA V SPORT GOLF -KANAVALLA

ViikonpäiväKellonaika
Torstai10.00–12.30 ja 13.30–17.00
Perjantai10.00–12.30 ja 13.30–17.00
Lauantai14.30–19.30
Sunnuntai14.30–19.30

Ammattilaiset ja amatöörit Pebble Beachissä

Ikoninen Pebble Beachin merenrantakenttä luo huikean näyttämön tällä viikolla pelattavalle PGA Tourin pro-am-kisalle.

Eurooppalaisittain katsottuna kilpailun kovimpia nimiä ovat Matt Fitzpatrick, Viktor Hovland ja Seamus Power, jotka lukeutuvat suosikkien joukkoon. Nimekkäitä yhdysvaltalaisia ovat Jordan Spieth, Matt Kuchar ja Tom Hoge.

Julkkisosaston kisaan osallistuu muuten jalkapallouransa lopettanut Gareth Bale, jonka golftaidot Jon Rahm ylisti hiljattain maasta taivaisiin. Tällä viikolla varmasti nähdään sekin, onko espanjalaispelurin sanoilla katetta.

Golfintoa Balella riittää. Qatarin MM-kisoissa mies asennutti hotelliin golfsimulaattorin, kun valmentaja kielsi oikean golfin pelaamisen kisojen ajaksi.

KILPAILUN LÄHETYSAJAT DISCOVERY+:LLA JA EUROSPORT 2:LLA

ViikonpäiväPäälähetysErikoislähetykset (Discovery+)
Torstai22.00–01.0018.30-
Perjantai22.00–01.0018.30-
Lauantai22.00–02.0018.30-
Sunnuntai22.00–01.3017.30-

TULOSPALVELUT
TARJOAA

LAdies European TOur

Aramco Team Series, Singapore
Tiia Koivisto, Ursula Wikström

DP WORLD TOUR

SDC Championship
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

ASIAN TOUR

DGC Open

LIV GOLF

LIV Golf, Tucson

PRO GOLF TOUR

Red Sea Egyptian Classic
Lassi Burman, Alex Hietala, Matias Rantala

PGA TOUR LATINoAMERICA

Termas De Rio Hondo Invitational
Toni Hakula

PGA Tour CHAMPIONS

Hoag Classic

Etsi luettavaa