Hyppää sisältöön

Golf.comin kysely paljasti: Peräti 28 % pelaajista on todistanut jonkun huijaavan PGA Tourilla

Tour-pelaajat uskoivat vielä jokin aika sitten enemmän Rickie Fowlerin kuin Tiger Woodsin major-voittoon. Nyt tilanne saattaa olla jälleen toinen.

Golf.com teki jälleen PGA Tour-pelaajille anonyymin kyselyn, jonka tuloksien perkaaminen on aina hauskaa puuhaa ja silmiä avaavaa puuhaa. Kyselyyn vastasi 52 pelaajaa, joten kyselyä voi pitää varsin kattavana.

Yksi asia joka kyselyssä yllätti oli se, kuinka usein golfarit fuskaavat. Kun pelaajilta kysyttiin, kuinka monta kertaa kauden aikana he todistivat jonkun rikkovan tietoisesti sääntöjä, niin vastaukset jakautuivat seuraavasti:

  • En koskaan 72 %
  • Kerran 17 %
  • Kaksi kertaa 7 %
  • Kolme kertaa 2 %
  • Neljä kertaa 0 %
  • Viisi kertaa 2 %

Erään vastaajan mielestä sääntöjä rikotaan enemmän kuin moni uskoo. Toinen sanoi, että pelaajat fuskaavat eniten silloin, kun palloa dropataan esteessä.

Suurin osa pelaajista (81 %) on sitä mieltä, että täksi vuodeksi tehty sääntömuutos, jossa lippua saa pitää reiässä, ei tee puttaamisesta yhtään helpompaa.

Kyselyssä tiedusteltiin myös sitä, kuinka iso osa tourilla pelaa liian hitaasti. Kaikkien vastausten keskiarvo oli, että noin kolmannes.

Entä mitä mieltä pelaajat olivat siitä, että voittaako Rickie Fowler major-turnauksen. Tässä pelaajat olivat lähes liikuttavan yksimielisiä, sillä peräti 96 % pelaajista vastasi, että kyllä.

Toisin sanoen pelaajat uskovat Rickie Fowleriin enemmön kuin siihen, että Tiger Woods voittaisi vielä yhden majorin, sillä tähän uskoi kyselyhetkellä ”vain” 73 % vastanneista. Tilanne voisi olla tietysti toinen, jos kysely olisi tehty Tigerin dominoiman ZOZO Champioship -kilpailun jälkeen.

”Hän voittaa vielä kaksi Mastersia. Hänen on kuitenkin oltva onneksi, koska hänen kehonsa on hajoamassa”, kommentoi yksi pelaajista.

Entä miten on Phil Mickelsonin laita? Uskotaanko hänen major-voittoon vielä? Vastaus on ei, sillä vain 12 % pelaajista on sitä mieltä, että ”Lefty” pääsee pitämään voittopuhetta major-turnauksen jälkeen.

Entä kuinka paljon käteistä pelaajalla on mukanaan juuri nyt? Vastausten keskiarvo oli 421 dollaria. Yksi vastasi olevansa nuori, eikä siksi pidä käteistä mukanaan. Toisella oli mukana 500 dollaria, joista suurin osa oli viitosen seteleinä tippejä varten.

Entä sitten tulevaisuuden tähdet, kenellä tulee olemaan paras ura kokonaisuutena: Matthew Wolfilla, Collin Morikawalla vai Viktor Hovlandilla?

Yli puolet oli sitä mieltä, että Hovland tulee olemaaan näistä lahjakkuuksista ykkönen (54 %) ja Morikawa kakkonen (42 %). Wolffin svingia pidettiin sen verran haavoittuvaisena, että häneen uskoi ainoastaan 4 prosenttia vastanneista.

”Wolffin selkä ei tule kestämään sitä svingiä: rakasta Hovlandin perusasioita svingissä”, yksi vastasi.

”Morikawalla on paras svingi”, uskoi toinen.

Golf.comin kysely

Etsi luettavaa