Hyppää sisältöön

Golfbuumi on synnyttänyt uusia sisäharjoittelupaikkoja – kausi jatkuu talven yli

Sisäharjoittelukausi GoGolf Loungessa on lähtenyt vauhdilla käyntiin.

Suomeen on syntynyt tänä vuonna uusia sisäharjoittelupaikkoja. Myös moni golfkenttä alkanut hyödyntää klubitiloja talviharjoittelussa.

Etelässä golfkausi jatkuu vielä joillakin kentillä, mutta moni golfari on kääntänyt katseen jo sisäharjoitteluun. Kaikkien aikojen golfkauden jälkeen monella paikkakunnalla on avattu uusia sisäharjoittelupaikkoja, joissa erilaiset simulaattorit ja lyöntianalysaattorit ovat keskiössä.

Uusia sisäharjoittelupaikkoja on rakennettu pääkaupunkiseudun lisäksi myös maakuntiin. Teimme katsauksen uusiin sisäharjoittelupaikkoihin eri puolella Suomea.

GoGolf Lounge, Espoo

GoGolf Loungessa on kuusi Trackman-simulaattoria.

GoGolf Loungessa on kuusi Trackman-simulaattoria.

Markus Sommers

Marraskuun alussa Espooseen avattu GoGolf Lounge on vetänyt jo paljon innokkaita golfareita pelaamaan simulaattoriin, harjoittelemaan ryhmiin sekä lyömään verkkoon ja harjoittelemaan lähipelialueilla.

Keran Halleilla on kuusi Trackman-simulaattoria, suuri lähipeliviheriö ja parikymmentä lyöntipaikkaa. Tilaa on peräti 1 200 neliömetriä.

Sisäharjoittelun uudelle tasolle Suomessa nostaneessa hallissa on myös viihtyisä loungebaari ja Golf Skyn pop up -myymälä

Lisätietoa: gogolflounge.fi
Ajanvaraus:  GoGolf Enkora

Golfzone, Jyväskylä

Golfzone sijaitsee Jyväskylässä, Seppälän kaupunginosassa.

Golfzone sijaitsee Jyväskylässä, Seppälän kaupunginosassa.

Juuso Julkunen

Marraskuussa avattu Golfzone sijaitsee Seppälän kaupunginosassa, jossa pääosassa ovat kolme E6 Connect -simulaattoria. Ne on varustettu Flight Scope Mevo+ -lyöntitutkalla.

Simulaattorin kenttävalikoimassa on noin 100 huippukenttää eri puolilta maailmaa. Simulaattori tarjoaa jokaisesta lyönnistä tarkat tiedot matkan lisäksi myös pallon lähtönopeudesta, lähtökulmasta sekä kierteistä.

400 neliömetrin tilaan mahtuu kolmen simulaattorin lisäksi kompakti lähipelialue sekä muutama lyöntipaikka. Golfzone takana on pitkän linjan golfpro Jarno Mononen (PGA).

”Idea tähän lähti siitä, että koronan vuoksi golffareiden etelänmatkat jäävät tänä vuonna pitkälti väliin. Lisäksi pitkään oli ollut myös harkinnassa löytää tilat omalle golfvalmennukselle ja talviharjoittelulle. Golfia olen itse pelannut 80-luvun
lopulta asti ja opettanut 2000-luvun alusta alkaen. Jyväskylän seudulla ei ole ollut mielestäni kunnon mahdollisuutta yhdistää talvella pelinomaista kokemusta ja sosiaalista kanssakäymistä viihtyisässä golfia huokuvassa ympäristössä. Nyt on”, Mononen perustelee.

Lisätietoa: golfzone.fi

Pego Studio, Vantaa

BMW Pego Golf School avasi oman ensisijaisesti opetuskäyttöön tarkoitetun studion Vantaan Martinlaaksoon.

”400 neliömetrin kokoisissa lämpimissä ja viihtyisissä tiloissamme on käytössä tekniset apuvälineet Trackman/Foresight, joiden avulla swingin ja pallon lentokaaren mallintaminen on vaivatonta. Ryhmät saavat harjoitella rauhassa sillä tiloissa harjoittelee vain opetusasiakkaitamme”, Pego kirjoittaa sivuillaan.

Lisätietoa: pego.fi/

Hirsala Golf, Kirkkonummi

Hirsala Golfin klubitalolle on rakennettu talviharjoittelupaikka. Se pitää sisällään Trackman-simulaattorin, kaksi harjoittelulyöntipaikkaa ja harjoitusviheriön.

Trackman-simulaattorin osalta tarjolle tulee kahden tunnin vakiovuoroja marras-joulukuun vaihteesta maalis-huhtikuun vaihteeseen. Hirsala kertoo kotisivuillaan, että lyöntipaikkoihin myydään jäsenyyksiä arkisin päiväkäyttäjille ja iltaisin tai viikonloppuisin treenaaville.  Opetustoimintaa tilassa harjoittaa Minni & Roope Golf School.

”On todella mahtavaa, että pääsimme käynnistämään yhteistyön Minnin ja kumppaneiden kanssa. Hanke on toteutettu hyvin ripeällä aikataululla, ja jälki on ollut todella vaikuttavaa”, kertoo Hirsala Golfin toimitusjohtaja Jussi Kuusela.

Lisätietoa: Hirsalagolf.fi

Peuramaa Golf

Myös Peuramaan klubitalon tiloihin tulee ensi talveksi talviharjoittelupaikka. Ravintolan yhteyteen rakennetaan kaksi Trackman-simulaattoria, joista toinen on varattu opetuskäyttöön ja toinen vapaasti varattavaksi. Lisäksi tilaan rakennetaan viidestä kuuteen lyöntipaikkaan ja pieni puttialue.

Toimitusjohtaja Juha Ruponen sanoo, että lyöntipaikat on pääsääntöiset harjoitusryhmien käytössä, mutta niitä voivat hyödyntää harjoitteluryhmien lisäksi myös muut pelaajat. 

Tilat aukeaa joulukuun toisella viikolla.

Lisätietoa: Peuramaagolf.fi

Oulun Golfhallin laajennus

Oulussa sijaitseva Oulun Golfhalli laajenee lähipäivinä, kun nykyisen hallin viereen aukeaa uusi sisäharjoittelupaikka. Laajennukseen tuli 300 neliömetriä lisää tilaa ja tilaa kutsutaan Nordic Turf -areenaksi.

Entuudestaan Oulun Golfhallissa on lyöntipaikkoja, lähipeliviheriö ja simulaattori. Lisäksi tiloissa on pro shop ja kahvila.

Lisätietoa: Oulungolfhalli.fi

Tiedätkö uusia, tänä syksynä avattuja sisäharjoittelupaikkoja Suomessa? Voit kommentoida niistä alla olevaan kommenttikenttään.

Etsi luettavaa