Hyppää sisältöön

Golfbuumi jatkuu ja WHS kiinnostaa – miljoona tasoituskierrosta rikki

Suomessa on pelattu tänä vuonna ennätysmäärä tasoituskierroksia.

Suomen Golfliitto selvittää parhaillaan, kuka pelasi miljoonannen golfkierroksen elokuun lopussa.

Yksi asia on jo varmaa – tänä vuonna Suomessa pelataan enemmän golfkierroksia kuin koskaan. Osviittaa tästä antaa myös pelattujen tasoituskierrosten määrä – elokuun lopussa meni miljoonan tasoituskierroksen määrä rikki.

Golfliitto näkee tämän johtuvan golfbuumin lisäksi myös siitä, että tänä vuonna otettiin käyttöön uusi tasoitusjärjestelmä.

”Suomi siirtyi maailmanlaajuiseen WHS-tasoitusjärjestelmään helmikuussa ensimmäisten joukossa Euroopassa, ja pelaajat ovat erittäin aktiivisesti ja suurella mielenkiinnolla tarkastelleet tasoituksiaan”, Golfliiton aamulla julkaisemassa tiedotteessa kerrotaan.

Golfliiton asiantuntija Aarni Nordqvist kertoo, että se kartoittaa parhaillaan kuka miljoonannen kierroksen pelasi. Golfliitto palkitsee rajan rikkojan yllätyslahjalla.

”Hurja luku! Tasoitus kiinnostaa ja on merkittävä, harrastusta rikastuttava asia isolle osalle golfareista. Kasvava trendi oli nähtävissä jo viime vuonna, kun aloimme tiedottamaan WHS-siirtymästä”, Nordqvist kertoo tiedotteessa.

Myös GoGolfin verkko kertovat, että WHS kiinnostaa ihmisiä. Artikkelia, jossa esittelimme uuden tasoitusjärjestelmän toimintaperiaatteen, on luettu yli 22 000 kertaa.

Vertailukelpoista tulosta viime vuoteen ei ole, sillä siitä ei ole statistiikkaa saatavilla.

Kaudella 2019 pelattiin yhteensä vajaa kolme miljoonaa kierrosta, joten siihenkin suhteutettuna tasoituskierroksia on pelattu valtavasti. Golfliitolla ei ole tarkkaa tietoa siitä, mikä on kierrosmäärä suomalaisilla kentillä tänä vuonna tähän mennessä.

”Pomminvarmasti on määrää enemmän kuin viime vuonna”, Nordqvist sanoi GoGolfille. ”Arvioni mukaan kolmanneksen tai neljänneksen enemmän kierroksia on tulossa tänä vuonna.”

Taustalla on golfbuumin lisäksi WHS-järjestelmän useat hyödyt, kuten keskiarvolaskennan ketterämpi reagointi muutoksiin ja lyhyempien tasoituskierrosten hyväksyminen kaiken tasoisilta pelaajilta.

”Tasoituskierrosten pelaaminen on entistä helpompaa ja tasoitus heijastaa nyt paremmin nykyistä pelitaitoa”, Nordqvist kertoo.

Etsi luettavaa