Hyppää sisältöön

Golfauton tulipalo viivästytti reikäpelin SM-kisojen starttia

Golfautosta jäi jäljelle vain hiiltynyt runko Hill Side Golfissa.

Hill Side Golfissa sattui vaaratilanne torstaina aamulla, kun golfauto syttyi itsestään palaamaan kahdeksan reiän tiiauspaikan vieressä.

Hill Side Golfissa selvittiin säikähdyksellä, kun golfauto syttyi palaamaan. Kentällä pelataan parhaillaan reikäpelin SM-kilpailuja, joiden välierien lähdöt viivästyivät kymmenisen minuuttia tulipalon takia.

Kentänhoitajien bensakäyttöinen golfauto syttyi tuleen Valley-kentän kahdeksannen reiällä, kun kesätyöntekijä oli tyhjentämässä roskakoreja. Tulipalon sattuessa auto oli pysäköitynä tiiauspaikan viereen, joten henkilövahingoilta vältyttiin.

Tulipalon saatiin sammumaan kentän oman henkilökunnan voimin. Ensimmäisenä sammutustöihin ehti toimitusjohtaja Kari Piippo. Hän sai apua huoltomies Taneli Mansukoskelta. Piippo oli SM-kilpailujen startterina ykkösen tiiauspaikalla ja näki tapahtuman ensimmäisenä.

Tulipalo oli sangen voimakas, sillä sen sammuttamiseen tarvittiin neljä jauhesammutinta. Koska auto oli bensiinikäyttöinen, liekit paloivat todella kuumana, eikä autosta jäänyt lopulta jäljelle kuin runko.

”Kova pamahdus kuului, kun auton renkaat puhkesivat. Lieskat olivat korkeat, ja savu näkyi toiselle kentälle saakka”, kuvailee kenttämestari Tommi Turunen.

Nurmikko tuhoutui pieneltä alueelta

Auton lisäksi myös palossa tuhoituivat myös väylätaulu, pallopesuri ja penkki. Ne sulivat voimakkaan kuumuuden vuoksi. Nurmikkoa tuhoutui Turusen arvion mukaan noin kymmenen neliömetrin alalta.

Turunen veikkaa syttymissyyksi oikosulkua, mutta täyttä varmuutta asialle ei saada. ”Siitä romusta ei paljon voi enää tutkia, mitä sille kävi”, Turunen sanoo.

Onni onnettomuudessa oli se, että auto oli pysäköitynä pelin kannalta epäolennaiseen paikkaan. Vaikka palo eteni nopeasti, Turunen arvioi, että työntekijälle olisi ehtinyt kyydistä pois, vaikka palo olisi syttynyt kesken ajon. 

Kun palo oli saatu sammumaan jauhesammuttimilla, Turunen ja muu henkilökunta jäähdytti auton jäännöksen kasteluvedellä. 

Autoa huollettu säännöllisesti

Seuraavaksi ohjelmassa on palaneen paikan kunnostaminen. Siitä selvitään Turusen mukaan vaihtamalla palanutta maamassaa, jossa on myös autosta sulanutta muovia, ja kylvämällä palanut kohta uudelleen.

Vaikka kenttähenkilökunta onnistui taltuttamaan palon, palokunta kävi vielä paikalla varmistamassa tilanteen.

Tulipalossa tuhoutunut auto oli seitsemän vuotta vanha ja sitä oli Turusen mukaan huollettu säännöllisesti.

 

Etsi luettavaa