Hyppää sisältöön

Golfarin on helppo hengittää Costa Blancalla

Las Colinas on hieno kenttä Costa Blancalla.

Suomalaiset golfmatkailijat ovat löytäneet muutkin kohteet Espanjassa kuin Aurinkorannikon. Esimerkiksi maan kaakkoisosassa sijaitsevat Costa Blanca ja Costa Cálida ovat viime vuosina lisänneet suosiotaan.

Golfkenttiä löytyy nelisenkymmentä ja hotellivalikoima on runsas aina viiden tähden loistohotelleista edullisiin huoneistohotelleihin. Golfin lisäksi turistit arvostavat alueiden kulttuuritarjontaa ja hyvää ruokaa. Ratkaiseva tekijä monelle lienee kuitenkin suotuisa ilmasto.

”Meillä on täällä yli 300 aurinkoista päivää vuodessa. Ympäröivät vuoret puhaltavat sadepilvet pois. Torreviejassa on myös erittäin hyvä mikroilmasto, sillä suola-altaat tekevät ilman astmaatikoille helpoksi hengittää”, ProJenni-matkatoimiston toimitusjohtaja Jenni Kuivainen sanoo.

 

ProJenni myy suomalaisille golfmatkoja Espanjasta käsin. Yrityksen perustaja Jenni Kuivainen ihastui Costa Blancaan jo 90-luvun puolivälissä, kun hän pelasi kilpaa ja senkin jälkeen hän vietti siellä pitkiä aikoja. ”Tuli alue, ihmiset ja paikat tutuksi”, Kuivainen sanoo.

Kahdeksan vuotta sitten hän perusti Torreviejan kaupunkiin matkatoimiston. Golfmatkojen lisäksi yritys myy rantalomia, järjestää retkiä ja vuokraa autoja. Nykyään yritys pyörittää Torreviejassa myös kahvilaa ja pientä kauppaa. Työntekijöitä on Kuivaisen ja hänen puolisonsa Jarkko Jolkkosen lisäksi kymmenen.

”Meidän etumme on se, että täältä käsin pystymme palvelemaan asiakkaitamme hyvin. Heidän on turvallista tulla tänne”, Kuivainen sanoo.

Golf tulee Costa Blancalla edullisemmaksi kuin Aurinkorannikolla. Kovimman sesongin aikaan green feen keskihinta liikkuu Kuivaisen mukaan 55 eurossa. Low seasonin aikaan pelaamaan pääsee kympin halvemmalla.

Green feen hinta putoaa melkoisesti ns. long stay -lomilla, jossa yhdessä kohteessa vietetään vähintään neljä viikkoa. Suosittu long stay -kohde on esimerkiksi Mar Menor Golf Resort, jonne on ensi keväälle enää hajapaikkoja jäljellä, jos haluaa viettää siellä pitkiä aikoja.

”Vuoden päähän pitäisi varata, jos nyt on liikkeellä”, Kuivainen kertoo.

 

Suomesta on Costa Blancaan hyvät lentoyhteydet. Norwegian lentää Alicanteen kolme neljä kertaa viikossa, ja Finnair on aloittamassa suorat lennot maaliskuussa. Lyhyellä välilaskulla Alicanteen pääsee joka päivä. Kysyntä on kasvussa, koska moni etsii Belekille vaihtoehtoa Turkin epävakaan tilanteen vuoksi.

Vaikka Costa Blanca ja Costa Calida ovat nousevia kohteita ja niihin on tehty pakettimatkoja 50-luvulta lähtien, kaikki paikat eivät ole vielä turistien kansoittamia.

”Esimerkiksi Los Alcázares on pieni idyllinen kylä, jonka sivukaduilla aistii väkisinkin aidon espanjalaisen tunnelman, kun vanha espanjalainen herrasmies kävelee vastaan hattu päässä ja keppi kädessä hyräilee paikallista laulua”, Kuivainen maalailee.

Las Colinasin kuuluu Costa Blancan alueen huippukenttiin. Siellä järjestettiin tänä vuonna Euroopan Tourin karsintojen toisen vaiheen kilpailu.

Jenni Kuivaisen suosikkikentät Costa Blancalla

1. Las Ramblas

Kuuluu alueen ykköskenttiin. Rotkokenttä, jonka väylät jäävät pelaajien mieleen ja joka myös jakaa mielipiteitä.

2. Las Colinas

Championship-kenttä joka sopii kaikentasoisille pelaajille. Kentällä pelattu Euroopan Tourin karsintoja. Autokenttä muutaman pitkän siirtymän vuoksi.

3. Roda Golf

Kaksi erilaista ysiä. Kentällä on tilaa, mutta pallo pitää osata sijoittaa oikeisiin paikkoihin bunkkerien ja muutaman väylän poikki menevän ojan takia.

 

Etsi luettavaa