Hyppää sisältöön

Golfarien määrä kasvussa – Golfliitto peruu koronalomautukset

Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen.

Golfliitto on perunut koronaviruksen aiheuttamat lomautukset. Koko henkilöstö on palannut tänään töihin.

Golfliitto varautui koronavirukseen lomautuksin kuukausi sitten. Nyt lomatukset on peruttu.

Lomautukset johtuivat siitä, että koronaviruksen vuoksi liiton järjestämiä golftapahtumia ja -kilpailuja jouduttiin perumaan tai siirtämään. Lisäksi se halusi varautua ennakkoon pandemian pitkittymisen aiheuttamaan taloustilanteen heikkenemiseen.

Talouden suhteen näyttäisi käyvän jopa päinvastoin. Koronaepidemia on vaikuttanut golfin pelaamiseen pikemminkin positiivisesti, sillä eilen Golfliiton hallitus tiedotti seuroja, että jäsenmäärä on kasvussa. Golfseurojen jäsenmäärään perustuvat maksut ovat Golfliiton merkittävin tulonlähde.

Pian myös kilpailuja päästään järjestämään.

Golf on tietyssä mielessä hyötynyt koronaepidemiasta, koska se on harvoja lajeja, joita on pystynyt harrastamaan suhteellisen turvallisesti.

”Golfkausi on käynnistynyt poikkeustilanteesta huolimatta hyvin ja jopa etuajassa. Vilkkaasti käynnistynyt kausi on lisännyt Golfliiton palvelujen kysyntää merkittävästi”, liiton tiedotteessa kerrotaan.

Liiton tauolla ollut kilpailutoiminta aiotaan käynnistää jälleen kesäkuun alusta, josta alkaen maan hallitus on päättänyt höllentää kokoontumisrajoitusta korkeintaan kymmenestä viiteenkymmeneen. Se mahdollistaa kilpailujen järjestämisen, kun kyseessä ei ole yhteislähtö.

”Eletään digitaalisessa mielentilassa. Jokainen tulee paikalle ennalta ilmoitetun lähtölistan mukaan ja lähtee kentältä kotiin. Tulokset julkaistaan netissä. Jos kisaan kuuluu ruoka, se otetaan mukaan”, Golfliiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen sanoi Helsingin Sanomille.

Lomautusten tai osittaisten lomautusten arvioitiin kestävän yhden kuukauden, mutta enintään 90 päivää. Lomautukset koskivat Golfliiton koko henkilöstöä, ja ne piti toteuttaa huhti-kesäkuun aikana.

Juttu korjattu: Kilpailut on mahdollista, kun kyseessä ei ole yhteislähtö

Etsi luettavaa