Hyppää sisältöön

Golfari, näillä lupauksilla pötkit pitkälle

Aiotko tehdä uudenvuodenlupauksia?

Oletko jo ehtinyt pohtia uudenvuodenlupauksia iltaa varten? GoGolfin head pro Antti Vaalas listasi pyynnöstämme yhdeksän lupausta, joiden pitäminen ei ole edes vaikeaa. Palkinnoksi pelisi paranee ja olet taatusti parempaa peliseuraa.

1. Venyttele päivittäin

Golfsvingi vaatii kropalta liikkuvuutta. Ihmisen kroppa on aina menossa johonkin suuntaan, joko tönkömmäksi tai joustavammaksi. Jos et venyttele säännöllisesti, liikkeesi supistuu ajan myötä. Jo muutaman minuutin venyttelyllä päivittäin voi olla iso vaikutus.

2. Pidä itsesi kävelykunnossa

Golfkierroksella kävelyä voi tulla jopa 10 kilometriä. Moni hyvin alkanut kierros hajoaa loppurei’illä, kun golfarin kunto pettää. Säännölliset ja reippaat kävelylenkit auttavat valmistautumaan kauteen ja antavat mahdollisuuden pelata pirteästi vielä takaysilläkin.

3. Treenaa otetta ja lähtöasentoa kotona päivittäin

Iso osa svingistä on jo ”ohjelmoitu” lähtöasennossa. Niin svingaa kuin stanssaa (vanha sananlasku?). Jotta sinulla olisi mahdollisuus svingata hyvin mahdollisimman usein, tulee otteen ja lähtöasennon olla kunnossa. Ja mikä parasta, niitä voi harjoitella vaikka kotona.

4. Opettele lyömään pelkäämättä virheitä ja liikoja miettimättä

Kaikki pitempään pelanneet tietävät ettei lyödessä voi liikoja ajatella. Silti valtaosalle meistä on vaikeata mennä pallolle ja vain antaa palaa. Jostain syystä tulee tarve turvautua svingiajatuksiin liikkeen aikana joka ei paljon sekuntia enempää kestä. Ja vielä pahempi on jos samalla alkaa pelkäämään virheitä tai epäonnistumisia. Joten jo harjoituksissa kannattaa osa ajasta käyttää siihen, että totuttelee lyömään rohkeasti enempiä miettimättä.

5. Pidä mailat puhtaina ja ennen kaikkea gripit kunnossa

Jos on pelannut osaavan caddien kanssa tietää kuinka mukava on mennä lyömään puhtaalla mailalla. Tour-kisoissa caddie antaa pelaajalleen mailan joka on aina puhtaaksi puunattu. Mutta onneksi jos caddiä ei ole mailat voi itsekin pitää puhtaana. Lisäksi tosi peluri ei ikinä lähde kierrokselle liukkaalla gripillä. Joten kannattaa opetella pitämään huolta gripeistä ja muistaa vaihdattaa ne tarpeeksi usein.

6. Sitoudu settiin tunteja pron kanssa tai liity treeniryhmään

Monen golf on jatkuvaa kokeilua ja etsimistä. Pahimmillaan lähes jokaiseen lyöntiin kokeillaan jotain uutta, millekään jutulle ei anneta kunnon mahdollisuutta toimia. Jo ensimmäisen epäonnistumisen jälkeen aletaan etsiä jotain muuta. Joten mitä teetkin luota siihen. Käy treenaamassa saman pron / saman porukan kanssa säännöllisesti jotta samoja asioita tulee käytyä läpi monta kertaa.

7. Lopeta säätäminen ja jatkuva kokeilu, luota siihen mitä treenaat

Ks. kuudes kohta.

8. Valmistaudu kierroksiin siten, ettei selittelyä tarvitse aloittaa jo ennen avauslyöntiä

Oletko koskaan kuunnellut pelikavereita matkalla ykkösen tiille? Aika monella jo varmuuden vuoksi selitykset valmiina: töissä kiire, ei ole ehtinyt treenata, lyönti hajalla, jne. Pidä huoli siitä, ettet itse ole yksi näitä kavereita. Sovi pelit siten, että ehdit kentälle ilman kiirettä. Edeltävinä päivinä käy edes takapihalla svingaamassa, jos et rangelle kerkiä. Ja jos lyönti ei ole kunnossa, niin älä turhaan ilmoita siitä etukäteen. Anna pelille edes mahdollisuus lähteä toimimaan ja lyönnin asettua paremmin kohdilleen. Ja jos lyönti on yhä epäkunnossa, no kyllä pelikaverit huomaa sen ilman selittelyjä…

9. Ole aina parasta mahdollista peliseuraa, se joka ylläpitää ryhmän tsemppiä ja huumoria

Vaikkei golf yleensä joukkuepeli olekaan, silti yllättävän usein koko ryhmä pelaa joko hyvin tai huonosti. Ryhmän jokaisen käytös ja mieliala vaikuttavat kaikkiin. Joten pyri aina olemaan se joka pienilläkin eleillä ja teoilla luo hyvää fiilistä. Äläkä ikinä omalla kiukuttelulla pilaa toistenkin peliä.

Etsi luettavaa