Hyppää sisältöön

Golf televisiossa: Suomalaismiehillä viimeiset hetket nousta DP World Tourin finaaliin

Tällainen suomalaiskvartetti osallistuu Omega European Mastersiin tällä viikolla Sveitsissä.
Sami Välimäki, Mikko Korhonen, Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen pelaavat tällä viikolla Portugalissa. KUVAT: GETTY IMAGES

Suomalaismiehet pelaavat tällä viikolla tärkeää turnausta, sillä pisteitä pitäisi alkaa ropista, jos haluaa paikan kauden päättävässä DP World Tour Championshipissä. Portugal Masters on runkosarjan toiseksi viimeinen kilpailu.

Useana vuotena perättäin on suomalainen pelaaja päässyt mukaan DP World Tourin finaaliin, joka pelataan Dubaissa.

Nyt kiertueen ”runkosarjaa” on enää kaksi kilpailua jäljellä, mutta yhtään suomalaista ole 50 parhaan sakissa kiertueen rankingissa. Kalle Samoojalla, Tapio Pulkkasella, Mikko Korhosella ja Sami Välimäellä on kuitenkin vielä kaksi kilpailua aikaa nousta 50 parhaan joukkoon.

Kilpailuista ensimmäinen pelataan tällä viikolla Portugalissa ja toinen ensi viikolla Etelä-Afrikassa, jossa pelattavaan Nedbank Challenge -kisaan pääsee tosin mukaan ainoastaan 64 pelaajaa rankingin perusteella.

Tällä viikolla suomalaisilla onkin siis näytön paikka, sillä korkeimmalla rankingissa on Samooja (55.), jonka pelit kesäkuussa napatun voiton jälkeen eivät ole menneet toivotulla tavalla.

Pulkkanen on kokonaispisteissä 74:ntenä, Korhonen 94:ntenä ja Välimäki 106:ntena, joten varmistaakseen paikan Etelä-Afrikassa, varsinkin Korhoselta ja Välimäeltä vaaditaan superonnistumista.

Kisan ykkössuosikki on Robert MacIntyre, jonka ranking-sijoitus on 15:s.

Portugal Mastersin lähetysajat Elisa Viihde Viaplayssä ja v Sport Golf -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Torstai14.00–19.30
Perjantai14.00–19.30
Lauantai14.30–19.30
Sunnuntai13.00–18.00

PGA Tourilla pelataan Bermudalla

PGA Tourilla vietetään eräänlaista väliviikkoa, kun viime viikolla tähtiloistoa tarjonneen CJ Cupin jälkeen pelataan Bermuda Championship. Kyseessä on PGA Tourin mittapuulla pienehkö kisa – onhan palkintopotissa on ”vain” 6,5 miljoonaa dollaria.

Kiertueen verkkosivuilla voittajasuosikiksi nostetaan muun muassa Belgian Thomas Detry, joka onkin kieltämättä aloittanut tulokaskautensa mainiosti.

Mielenkiintoista on myös nähdä, kuinka Puolan Adrian Meronk menestyy rapakon toisella puolen. DP World Tourin rankingissa hän on kahdeksantena.

Kisa pelataan Port Royal Golf Coursella.

Bermuda Championshipin lähetysajat Discovery+:lla ja Eurosport 2:lla

ViikonpäiväKellonaika
Torstai19.30–22.30
Perjantai19.30–22.30
Lauantai19.30–22.30
Sunnuntai18.30–21.30

LIV Golfin joukkuefinaalissa potissa 50 miljoonaa dollaria

LIV Golfissa pelataan perjantaista sunnuntaihin kauden päättävä joukkuekilpailujen finaali. Kisa pelataan Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin omistaman Dolarin Blue Monster -kentällä.

Saudi-Arabian valtionrahaston PIF:n rahoittaman kiertueen päätöskisassa potissa on järkyttävät 50 miljoonaa dollaria. Joukkueita on mukana 12.

Kahtena ensimmäisenä päivänä pelataan reikäpelejä. Niiden perusteella neljä joukkuetta etenee sunnuntain finaaliin, joka pelataan puolestaan lyöntipelinä.

Perjantain peleistä tähänastisen kokonaistilanteen neljä parasta saavat vapautuksen.

Liv Golf Team Championshipin lähetysajat Elisa Viihde Viaplayssä ja V Sport Golf -kanavalla

ViikonpäiväKellonaika
Perjantai18.00–00.30
Lauantai18.00–00.30
Sunnuntai16.00–22.30

Etsi luettavaa