Hyppää sisältöön

Golf Skate Caddy – superhauska uutuus

Golf Skate Caddy tarjoaa uuden tavan liikkua golfkentällä.

Vuoden 2016 alusta uudet tieliikennepykälät mahdollistivat uudenlaisten sähköajoneuvojen käytön liikenteessä. Tämä on mullistanut sähköisten ajoneuvojen markkinat ja edes yksipyöräiset tasapainoajokit eivät ole enää harvinaisia. 

Golfkentille suunniteltuja ajoneuvoja ei sen sijaan ole juuri ole perinteisten golfautojen rinnalle ilmestynyt. Syynä lienee sekä ennakkoluulot että tarjonnan puute. Toisaalta halutaan lisätä pelin houkuttavuutta, nopeuttaa pelaamista ja saada nuoret lajin pariin ja toisaalta pelätään, että uutuudet eivät sovi lajin perusajatuksen. 

Greg Norman on sanonut, että golfin on kuitenkin osattava uudistua ja historiaansa kunnioittaen otettava nykyajan vaatimukset huomioon. ”Antakaa junnujen surfata tai kuunnella iPodia golfatessaan, se ei ole keneltäkään pois”, legenda julistaa.

GoGolfin onkin siis korkea aika testata uusi Golf Skate Caddy; tuote, joka saattaa muuttaa pelin?

Kävelenkö vai käyttäisinkö ajoneuvoa?

Golf Skate Caddy on australialaista alkuperää oleva tuote ja sen skeittilauta on perinteiseen tapaan valmistettu laminoidusta bambusta. Kaikki muu sen ympärillä onkin sitten modernia teknologiaa. Golf Skate Caddy on otettu innolla vastaan niin Euroopassa kuin Yhdysvalloissa ja myös Etelä-Suomen kentillä on Golf Skate huomioitu positiivisesti.

Ensimmäisenä tulee mieleen, että koska olen aina pelannut kävellen, niin ajan vasta, kun en enää siihen pysty. Tämä ennakkoluulo karisee Golf Skaten osalta heti ensi minuuteilla, sillä Golf Skatella ajaminen ei suinkaan ole staattista seisoskelua. Vaikka itse skeittaaminen on helppoa, se tuntuu keskivartalossa ja jaloissa yllättävän tehokkaasti. Tuotetta ohjataan skeitti- tai surffilaudan tavoin vartalon painoa siirtämällä. Erona lautoihin kuitenkin on tanko, josta toisella kädellä kiinni pidettäessä helpottuu niin tasapainon säilyttäminen kuin painonsiirto. Vapaassa kädessä pidetään ohjainta, jolla säädetään vauhtia ja jarrutetaan. 

Painosiirron oppii muutamassa minuutissa ja jo parin väylän jälkeen luottamus kasvaa ja käännökset ovat rohkeampia. Tasaisella väylällä meno alkaa oikeasti vaikuttamaan surffaukselta ja nautinto kasvaa väylä väylältä. Jyrkissä alamäissä astun laudalta ja kävelen sen vierellä. Tämä vain varmuudeksi, sillä laudassa on magneettijarru, joka jarruttaa tehokkaasti. 

Nopeuttaako skeittaaminen pelaamista? 

Golf Skate Caddy kulkee nopeimmillaan 25 km/h.

Golf Skate Caddy kulkee nopeimmillaan 25 km/h.

Golf Skate Caddyssä maksiminopeus on 25 km/h. Tämä vie pallon luo yllättävän nopeasti. Nopean etenemisen ohella etuna on, että kukin pelaaja voi mennä suoraan omalle pallolleen. Tämä nopeuttaa pelaamista edelleen ja samalla helpottaa keskittymään omaan pelaamiseensa. Varsinkin aamu- ja iltakierroksilla tyhjään kenttään pelatessa nopeusetu on huima.  Skate nousee mäet ja kummut hyvin ja peli on oikeasti ripeää. Meno on kuitenkin turvallista, sillä jos tasapaino pettää, astut vain laudalta pois. 

Golf Skate Caddy kokonaispaino on ainoastaan 39 kiloa (perinteinen golfauto painaa yli 500 kiloa). Siis erittäin kenttäystävällinen. Skate myös taittuu kasaan ja on helppo nostaa mukaan farkkuun tai maastoautoon. Varustelutaso on muutenkin huima ja sisältää yksityiskohtia jää-viileälokerosta USB-porttiin ja sateenvarjosta hiekka-siemenseos –kannuun. 

Akun kesto?

Pitkäikäisen Litium akun kesto on vähintään 36 reikää eli pari täyttä golfkierrosta. Tämän jälkeen vakiolaturilla akku latautuu täyteen 3-4 tunnissa. Itse akku kestää vähintään 1500 latauskertaa. 

Yhteenvetona Golf Skate Caddy on erittäin hauska tapa edetä kentällä. Tämä yhdistää mainiosti kävelyn sporttisuuden ja ajamisen nopeuden.

Tuotteen hinta eli noin 4.400 euroa rajoittaa yksityiskäyttöä, mutta toivottavasti kenttäyhtiöt heräävät ja hankkivat näitä vuokrakäyttöön. Parhaimmillaan Golf Skate Caddy näet on nopea aamukierros kavereiden kanssa tai hauska golfsurffaus auringonlaskuun.


Lisätiedot: www.golfskatecaddy.fi | Golf Skate Caddy Facebookissa


 

Etsi luettavaa