Hyppää sisältöön

Golf pelastui Imatralla – kaupunki ostaa maan ja rakennukset, perustettava yhtiö irtaimiston

Stora Enso on pyrkinyt pitkään eroon Imatran Golfin maista ja rakennuksista.

Imatran Golfissa saatiin viime hetken ratkaisu, uutisoi Uutisvuoksi. Kaupunki ostaa maat ja rakennukset, ja paikalliset yksityishenkilöt ja yritykset perustavat yhtiön, joka ryhtyy pyörittämään golftoimintaa.

Saaga Imatran Golfin omistuksessa on päättymässä onnellisesti. Stora Enso ja Imatran kaupunki ovat Uutisvuoksi-lehden haastatteleman Jukka Evälähden mukaan päässeet sopuun maa- ja kiinteistökaupoista. Evälahti oli yksi merkittävä tekijä Imatran Golfin pelastamishankkeessa.

Imatran kaupunki puolestaan vuokraa ne eteenpäin perustettavalle yhtiölle, jossa on mukana imatralaisia yksityishenkilöitä ja yrityksiä.

Golftoimintaa aletaan harjoittaa uuden yhtiön lukuun, joka perustetaan todennäköisesti huomenna keskiviikkona. Perustettavan yhtiön lukuun on puolestaan sovittu selvitystilassa olevan Imatran Golf oy:n selvitysmiesten kanssa irtaimiston omistamisesta.

Uutta lukua tarinassa alettiin kirjoittaa sunnuntaina, kun paikalliset tahot pyysivät Imatran kaupunkia tai sen omistamaa yhtiötä ostamaan kentät ja maan sekä irtaimiston.

Sen jälkeen edettiin pikavauhtia, koska kentän irtaimen omaisuuden myyminen päättyi samana päivänä verkkohuutokaupassa, mutta selvitysmiehet lupautuivat odottamaan päivän, ennen kuin he alkoivat laittaa kauppoja toteen. 

Imatran kaupunginhallitus kokoontui maanantaina ja päätti antaa kaupungin virkamiesjohdolle valtuudet ostaa kentän maat ja rakennukset, mutta ei kuitenkaan irtainta omaisuutta. Hinnasta päästiin sopuun, mutta lopullisesti siitä päättää ensi maanantaina kokoontuva Imatran kaupunginvaltuusto.

Sen jälkeen uuden golfyhtiön perustamiselle tuli kiire, koska ilman irtaimisto sisälsi golfkentän pyörittämisen kannalta tärkeän kaluston. Irtaimisto maksoi uudelle yhtiölle noin 260 000 euroa, jonka päälle tulee arvonlisävero.

”Kaupunginhallituksessa ei taidettu oikein ymmärtää, että uusi golfyhtiö olisi kyllä ostanut kentän kaluston ja muun omaisuuden aikanaan kaupungilta takaisin. Nyt piti kuitenkin kiireesti alkaa perustamaan uutta yhtiötä, jonka nimiin kalusto ehdittiin hankkia”, Evälahti sanoi Uutisvuoksi-lehdelle.

Seuraavaksi uusi yhtiö ryhtyy palkkaamaan henkilökuntaa ja markkinoimaan ensi kesää pelaajille sekä järjestämään kilpailutoimintaa. Päätöksen pitkityttyä moni Imatran Golfin pelaaja ehti jo tarttua lähellä sijaitsevan Holiday Club Saimaan tarjoukseen.

Imatran Golfin toimintaa oltiin ajamassa alas, koska Stora Enso halusi päästä eroon ydinliiketoimintaan kuulumattomasta golfkentästä. Sen lisäksi, että se omisti maat ja rakennukset, joilla golfkenttä toimi. Se oli Imatran Golf Oy:n merkittävä omistaja.

Etsi luettavaa