Hyppää sisältöön

Golf Mentorsien Jari Pitkälä: ”Golfin avulla mahdollisuus tehdä paljon hyviä asioita”

Jari Pitkälä  (vas.) pelasi heinäkuussa harjoituskierroksen maailman kuuluisimman speedgolfarin Jamie Reidin kanssa

Frans Koivukosken muistokilpailun taustalla oli perheen ystäviin kuuluvan Jari Pitkälän idea päivästä, jolloin pelattaisiin golffia ja muisteltaisiin hienoa nuorta miestä. Idea rakentui perheen Tomi-isän päässä tapahtumaksi, joka yhdistäisi ihmisiä ja antaisi mahdollisuuden tehdä hyvää lapsensa menettäneiden perheiden hyväksi.

Frans Koivukosken sydän pysähtyi ja elämä päättyi yllättäen keväällä 15-vuoden ikäisenä. Aktiivista ja urheilullista Koivukoskea jäivät perheen lisäksi kaipaamaan suuri joukko ystäviä ja golfin harrastajia. 

Nurmijärvellä golfin aloittanut Jari Pitkälä lukeutuu perheen ystäviin. Hän oli ensimmäisten joukossa ”arjen apuna” Koivukosken perheen tukena Fransin kuoleman jälkeen.

”Oli luonnollisesti  sanoinkuvaamaton tunne nähdä koko perhe niin suuressa surussa. Siinä kodin olohuoneessa sanoja vaihdellessa nousi mieleeni ajatus muistoturnauksesta. Ajatus jäi kytemään, myöhemmin Tomi-isä sanoi, että sellaisen voisi kyllä tehdä..”

”Hyväntekeväisyyskohde löytyi perheen oman kokemuksen kautta. Koivukosket ovat saaneet arkeensa apua läheltä ja kauempaa. Niille, joilla ei ole ympärillään tukiverkostoa, Käpy ry. pystyy sitä organisoimaan”, Jari Pitkälä kertoo.

Pitkälä on pitkään ollut taustalla  ja osaomistajana Timo Rauhalan tutuksi tekemässä Golf Mentorsissa. Pitkälä pyysi Rauhalaa ja Mikko Ilosta mukaan muistokilpailun järjestämiseen.

”Molemmat ilmoittivat välittömästi olevansa mukana. Frans Koivukoski Memorialin  varsinainen organisaattori Kyösti Lehtola sai  runsaasti paikallisia pelaajia ja etenkin yrittäjiä mukaan tapahtumaan . Eilinen päivä todisti sen, että kun hyviä asioita tehdään, ihmiset ovat innolla mukana. Golf on lajina erittäin sosiaalinen ja yhdistävä.”

Käpy ry:n toiminnan tukemiseksi Nurmijärvellä luovutettiin Frans Koivukoski Memorialin tuottona 12 000 euroa. Iloinen asia oli sekin, että summa kasvoi luovutuksen jälkeen vielä 3000:lla, ja oli siis 15 000 euroa.

”Tilaisuus oli hyvin lämminhenkinen, ihmiset olivat halunneet lähteä kunnioittamaan perheen toivetta ja keräämään rahaa toimintaan, jonka olemassaolo on erittäin tärkeää. Golfin kautta meillä on mahdollisuus olla mukana kehittämässä hyviä asioita”, Pitkälä muistuttaa.

Etsi luettavaa