Hyppää sisältöön

Golf joutui sijaiskärsijäksi Postin johdon osakekauppajupakassa

Golfia käsitellään nyt julkisuudessa lajin maineen kannalta huonossa asiayhteydessä. Tuore uutisointi on omia vahvistamaan kahta väärää mielikuvaa lajista.

Golf nousi tänään ikävällä tavalla otsikoihin, kun Iltalehti uutisoi Postin toimitusjohtajan Heikki Malisen ilmeisesti masinoimista golfosakekaupoista. Iltalehden mukaan Malinen olisi antanut toimeksiannon myydä Master Golfin kolme golfosaketta ja ostaa tilalle Sarfvikin osake.

Samaan aikaan kun Posti osti noin 30 000 euron arvoisen golfosakkeen Sarfvikiin, yritys kävi 300 työntekijän irtisanomiseen johtaneita yt-neuvotteluita.

Lehden mukaan yksi Postin entisistä johtajista uumoili tuolloin, että osake tulisi toimitusjohtajan käyttöön. Tänään Postin yhteiskuntasuhdejohtaja Timo Anttila kertoi Iltalehdelle, että golfosakkeen pelioikeus olisi vaihdettu pelilippuihin, joita valtionyhtiön myyntimiehet olisivat käyttäneet asiakastapaamisissa.

Meni peliliput sitten myyntijohtajien työkäyttöön tai Malisen henkilökohtaiseen käyttöön, vahinko oli jo päässyt tapahtumaan. Postin mittakaavassa 30 000 eurolla ei ole suurta merkitystä, mutta presidentti Urho Kekkonen sanoi aikoinaan, että olennaista on, miltä asiat näyttävät, ei se, mitä ne todellisuudessa ehkä ovat.

Ja nyt asiat näyttävät Postin ylimmän johdon kannalta huonolta.

Toimitusjohtajan miljoonatasolle noussut palkka yhdistettynä ehdotukseen joidenkin työntekijöiden työehtojen merkittävästä heikentämistä ovat johtaneet spiraaliin, joka ei Malisen kannalta näytä johda hyvään lopputulokseen, semminkin kun omistajana valtaa yhtiössä käyttää demarijohtoinen hallitus, joka varmasti pyrkii minimoimaan oman imagotappion asiassa.

Tänään uutisoitu jupakka golfosakekaupoista on oikeasti vain sivujuonne todellisesta ongelmasta, mutta näitä sivujuonteita saattaa tulla vielä lisää, kun media nostaa kierroksia. 

Jupakasta kärsii eniten tietysti Malisen ja Postin maine, mutta sijaiskärsijäksi on joutunut golf, jota käsitellään nyt lajin maineen kannalta huonossa asiayhteydessä. Esimerkiksi tätä kirjoittaessa Iltalehden kymmenen suosituimman uutisen joukossa kolmessa mainitaan golfosake lajin kannalta huonossa kontekstissa.

Ensinnäkin se, että miljoonapalkkaa nauttiva toimitusjohtaja on ostanut yrityksen rahoilla golfosakkeen mahdollisesti omaan käyttöönsä, on omiaan vahvistamaan golfin imagoa eliittilajina.

Toiseksi golfosakekauppojen uutisoiminen antaa suurelle yleisölle väärän käsityksen, että pelatakseen golfia, pitää omistaa golfosake. 

Tarvitaan aika monta positiivista uutista golfista, ennen kuin tämän jupakat aiheuttamat imagotappiot lajille unohdetaan tai saadaan kumottua.

Saa nähdä, vaikuttaako Heikki Malinen vielä tuolloin Postin toimitusjohtajana.

Etsi luettavaa