Hyppää sisältöön

Golf Digest: British Open perutaan – lähteen mukaan vakuutuskorvaukset estävät siirron toiseen ajankohtaan

The Claret Jug on edellisen kerran jäänyt jakamatta vuonna 1945.

Yhdysvaltalaisen golflehden mukaan The Openin mestaruutta ei ratkaista tänä vuonna lainkaan.

The Open Championship eli tutummin British Open perutaan, kirjoittaa Golf Digest. Yhdysvaltalaislehti perustaa uutisensa useaan kisan järjestäjää R&A:ta lähellä olevaan lähteeseen, jotka puhuivat asiasta nimettömänä.

Kilpailu perutaan eikä sitä siirretä, koska tällöin R&A saa vakuutusyhtiöltä korvauksia. Lähteen mukaan British Openilla on vakuutus globaalin pandemian aiheuttaman peruutuksen varalta.

”Heillä on täysi vakuutusturva peruuttamisen varalta, enkä näe tilannetta, että golfia pelattaisiin ennen elokuuta”, lähde kertoi Golf Digestille.

Aiemmin tällä viikolla All England Club päätti perua Wimbledonin tennisturnauksen. Viime viikolla Golf Digest uutisoi, että R&A odottaa ennen oman päätöksensä tekoa sitä, mihin tulokseen All England Club päätyy Grand Slam -turnauksen pitämisen kanssa.

R&A ei ole ottanut huhuihin kantaa. Sen sijaan se julkaisi tänään tiedotteen, jossa pääsihteeri Martin Slumbers kertoo, että R&A jatkaa edelleen eri vaihtoehtojen kuten turnauksen siirtämisen punnitsemista. Se pyrkii tiedottamaan päätöksestä kuitenkin niin pian kuin mahdollista.

”Monien ulkoisten seikkojen vuoksi prosessin viemisessä loppuun kestää jonkin aikaa. Olemme hyvin tietoisia siitä, kuinka tärkeää meidän on antaa asiasta tietoa ja ohjeistusta faneille, pelaajille ja muille, joita asia koskettaa”, Slumbers kertoi tiedotteessa.

The Open pitäisi pelata 16.–19. heinäkuuta Royal St. George’sin kentällä. Jos kisa peruttaisiin tältä vuodelta,  Golf Digestin mukaan R&A jatkaisi The Openin järjestämistä jo aiemmin ilmoittamansa rotaation mukaisesti.

Ensi vuonna kisa pelattaisiin siten St Andrew’sin Old Coursella ja vuonna 2022 The Openin voitto ratkaistaisiin Royal Liverpoolissa. 

Edellisen kerran The Openia ei pelattu toisen maailmansodan takia vuonna 1945.

Etsi luettavaa