Hyppää sisältöön

GoGolfin valokuvakisa: Valitse paras golfkuvasi ja voita upea palkinto!

Paltamo Golf kuvattuna marraskuun puolivälissä

”Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa” -lause lienee kaikille tuttu. Nyt on aika julkaista parhaat golfvalokuvat kesältä 2018 ja antaa lukijoiden itse päättää voittajat. Kolme parasta valokuvaa palkitaan tavarapalkinnoin, muut saavat valtavan määrän kunniaa.

Mikä on hyvä golfkuva? Se saattaa sisältää kauniin maiseman, se saattaa vangita kesän parhaan golfhetken. Se voi löytyä terassilta kierroksen jälkeen tai ykköstiiltä aamuauringon noustessa. Kenties se löytyy juhannuskisasta kavereiden seurasta. Oikeaa vastausta ei ole. 

Kuvakisa löytyy GoGolfin Facebook -sivulta: 

 

Kuvakisan kolme parasta palkitaan Facebook -tykkäysten perusteella

Kuvakisan kolme parasta palkitaan Facebook -tykkäysten perusteella

Kuvakisan yhteydessä esittelemme yhden tutun hahmon tarinan golfkuvaamisen parista. Pitkän uran kenttien toimistoissa istunut Juha Tuukkanen sai kuin vahingossa innostuksen kuvaamiseen. 

Golfkuvauksesta hurahtanut Juha Tuukkanen on tehnyt pitkän uran toimiston puolella. Innostus golfkuvaukseen lähti kuin varkain Juhan ostaessa helikopterikameran. 

”Ostin helikopterikameran ihan silkasta mielenkiinnosta. Ehkä arvasin, että golfia tulee kuvattua, mutta innostus lähti vähän vahingossa ”lapasesta”, Juha Tuukkanen kertoo. 

Tukkanen on kuvaillut golfkenttiä suuremmalla intohimolla vasta yhden kesän. Aiempaa taustaa valokuvaamisesta ei ollut – aiempi kokemus rajoittui omien koirien kuvaamiseen ja perussomettamiseen Instagramissa. 

Golfkenttäkuvaaminen vei sydämen mukanaan. 

”Pitkä tuntemus golfalalta antoi mahdollisuuden nähdä kentät eri perspektiivistä kuin kenties normaaleilla valokuvaajilla. Olen ollut aina kiinnostunut golfkenttäarkkitehtuurista ja sitä myötä olen löytänyt omat kuvakulmat ja näkemykset kenttien kuvaamiseen”, Tuukkanen kertoo. 

Ensimmäiset kuvat ovat aina taiteilijan mielestä heikkoja suorituksia. Ulkopuolinen palaute vei kuitenkin kohti ammattimaisempaa toimintaa. 

”Se tuli vähän yllätyksenä kun kaverit ja alan ammattilaiset alkoivat kehua kuvia. Sand Valleyn Antti Pohjonen antoi ehkä lopullisen sysäyksen kun pelireissulla lähdin omaksi ilokseni auringonnousun aikaan kuvailemaan kenttää. Antti halusi kuvat käyttöönsä kun ne olivat ilmeisen onnistuneita”, Juha muistelee. 

”Oma tyylini on sellainen, että haluan korostaa kohteen parhaita puolia kuitenkaan tekemättä siitä epäluonnollista tai vaikeasti tunnistettavaa. Haluan, että kuvista ilmenee heti mikä kohta ja millä kentällä on kyseessä.” 

Golfkuvia on kertynyt kopterikameralla Juhan arkistoon reilulta 30 kentältä kahdeksasta eri maasta. Seuraavassa Juha esittelee kertomuksen kera parhaita kuviaan. 

Kuva 1 (artikkelikuva): 

Tapiola Golfin viides väylä tarjoaa yläilmoista vakuuttavan kuvan

Tapiola Golfin viides väylä tarjoaa yläilmoista vakuuttavan kuvan

Juha Tuukkanen / JT Golf Photography

Kuva 2: Tapiola Golf 5.väylä: Kuva otettu juuri auringonnousun jälkeen ”pehmeässä valossa”, joka korostaa kentän muotoja ja tuo esiin Tapiola Golfin parhaita puolia. 

Espanjassa sijaitseva Llavaneras sijaitsee kiinni Barcelonassa

Espanjassa sijaitseva Llavaneras sijaitsee kiinni Barcelonassa

Juha Tuukkanen / JT Golf Photography

Kuva 3: (Llavanneras Golf): Kuvan ideana on motivoida vetämään piikkarit jalkaan, mailat käteen ja lähteä pelaamaan! 

Juha Tuukkasen golfkuvapalveluita löydettävissä lisää nettisivuilta

Etsi luettavaa