Hyppää sisältöön

GoGolfin treenihaasteessa harjoitellaan kuin Justin Rose

Antti Vaalas ideoi joka viikko tämän talven ajan tunnin treenin

GoGolfin head pron Antti Vaalaksen viikoittaiset 60 minuutin treenihaasteet jatkuvat. Nyt kaikki mukaan harjoittelemaan.

Kerrataan aina aluksi mistä on kyse. Vedän joka viikko itselleni tunnin treenin, joka koostuu 30 minuutin lyöntiosiosta sekä 15 minuutin lähipeli- plus puttitreenistä. Nämä harjoitukset voi kopioida suoraan itselle tai niistä voi ottaa mallia omaan tekemiseen.

30 minuuttia lyöntiä

Lyöntitreeniin sain idean Justin Rosen ja hänen valmentajansa Sean Foleyn tekemisestä. Muistelin juttua jonka olin lukenut heidän harjoittelusta (löytyy täältä) ja päätin soveltaa sitä. Idea on laittaa lyötävät kuulat valmiiksi kymmenen pallon satseihin ja sitten antaa jokaiselle keolle oma tarkoitus. Oma toteutus poikkesi Rosen tekemisestä hieman, näet videosta mitä tein.

Haluan painottaa yhtä tärkeää asiaa myös tässä tekstissä – kun keskittyminen on teknisessä asiassa (esimerkiksi lantion liike) niin silloin ei pidä välittää siitä, miten lyönti onnistuu. Huomion tulee olla vain tekemisessä, pallo saa lähteä miten sattuu.

Lopputuloksella (sillä mihin pallo menee) on merkitystä vasta kun lyödään täydellä rutiinilla.

Mainitsin videossa myös termin external focus. Viime vuosina lukuisat tutkimukset ovat todenneet, että tekijän huomio kannattaa olla jossain kehon ulkopuolella. Esimerkiksi golfissa moni lyö paremmin, kun huomio on mailassa kropan sijasta. Tai esimerkiksi kun minä keskityn lantion liikkeeseen, yritän ajatella suuntaa, johon haluan sen liikkuvan sen sijaan että pistäisin kaiken huomion itse niveleen.

15 minuuttia lähipeliä

Lähipelissä laiton itselleni todella tiukan käytävän johon mailan oli tarkoitus mahtua osumahetkellä. Tehtävä osoittautui yllättävän vaikeaksi. Vaikka kahdellakin kädellä oli haasteita, lisäsin silti kierroksia myllyyn ja harjoittelin tehtävää pelkällä vasurilla. Wedgen karahtaessa kerta toisensa jälkeen käytävään voi todeta, ettei treeni mennyt kuin Strömsössä.

Itse harjoitusta suosittelen ehdottomasti, toimii erinomaisesti pelaajille, joiden osumat ovat olleet muualla kuin lavassa.

15 minuuttia puttia

Putissa treenasin ensin käytävä kanssa kuten olen tehnyt aiemminkin. Sen jälkeen harjoittelin jotain, jota olen kutsunut putin mitan lukemiksi. Se on mielestäni äärimmäisen tärkeä taito: olen kehittänyt sitä junnuikäisestä asti ja harvemmin olen kuullut kenenkään muun sitä tekevän. Suosittelen jokaiselle.

Jatketaan harjoituksia taas viikon kuluttua. Treeni-iloa!

Antti Vaalas on GoGolfin headpro, joka opettaa kesäisin Kytäjällä, Kurk Golfissa ja Leppävaaran GoGolf Rangella. Talvella hänen opetuspaikkanansa ovat Golf Skyn uusi myymälä Espoon Suomenojalla ja Planmeca Areena Vuosaaressa, Helsingissä. Antin valmennuksesta ja matkoista löydät lisää täältä.

Etsi luettavaa