Hyppää sisältöön

GoGolfin treenihaasteen neljäs viikko – voit hypätä mukaan myös kesken

Antti Vaalas vetää virtuaalisia treenejä GoGolfin lukijoille tämän talven ajan.

Treenihaasteen neljäs viikko on tässä. GoGolfin Antti Vaalas kävi jälleen vetämässä itselleen tunnin harjoituksen. Ota treeni joko kokonaan omaksesi tai nappaa siitä ideoita omaan harjoitteluun.

Kerrataan taas: näissä treeneissä on joka viikko sama rakenne: 30 minuuttia pitkää lyöntiä, 15 minuuttia lähipeliä ja 15 minuuttia puttia.

30 minuuttia täyttä svingiä

Nyt harjoittelen svingin liikkeellelähtöä. Parhailla pelaajilla on kyky startata rytmillä ja dynaamisesti. Siten että paine siirtyy liki saman tien kohti taaemman jalan kantapäätä.

Moni klubipelaaja seisoo pökkelönä pallolle. Kun jalat ja kesivartalo jäätyvät niin svingi starttaa lopulta äkkinäisellä käsien pyöräytyksellä. Sitten ihmetellään, että tulee lyötyä liikaa käsillä.

Harjoittelen ensimmäiset 5 – 10 minuuttia vain ensimmäistä liikettä. Menen jalalta toiselle ennen kuin maila aloittaa. Pyrin koordinoimaan startin, jossa lapa ja kädet synkkaavat painon siirtymiseen.

Ensimmäisiä palloja lyödessä teen harjoitetta, joka on ehkä oma suosikkini. Muistiini on piirtynyt ikuisiksi ajoiksi, kuinka Nick Faldolla oli tapana tehdä samaa drilliä kentällä ilman palloa, muita pelaajia odotellessa. Harjoitteessa maila viedään ensin pallon etupuolelle. Sieltä svingi alkaa astumalla taaemman jalan kantapäällä maahan. Videolla näet, kuinka harjoite toimii palloja lyötäessä.

Kun olen saanut hyvän fiiliksen svingin lähtöön, jätän tekniikan harjoittelun taka-alalle ja alan lyömään lyöntejä. Valitsen muutaman eri mailan, tällä kertaa mukana on myös draiveri.

Tämän viikon kisana tai testinä on keskittymiskyky. Päätän mihin haluan keskittyä ja sitten seuraan itseäni niin tarkasti kuin suinkin osaan: pysynkö samoissa asioissa lyönnistä toiseen? 20 minuuttia on pitkä aika, varmasti ajatus välillä karkaa. Se pitää vain huomioida ja palauttaa takaisin.

15 minuuttia lähipeliä

Golfarin minimi lyöntivalikoima griinin vierestä on matala ja korkea lyönti. Vaikka olisi kuinka kokenut pelaaja on hyvä välillä palauttaa mieleen, miten nämä lyönnit eroavat toisistaan. Tällä kertaa käytän muutaman minuutin siihen, että tarkistan osaavani puhua itselleni matalan ja korkean lyönnin erot.

Lyön muutaman minuutin kumpiakin lyöntejä puhumalla ääneen, miten pallolle asetun. Heti kun tämä käy vaivatta siirryn harjoittelemaan eri lyöntejä. Jokaiseen valitsen alastulopaikan ja joko matalan tai korkean lyönnin.

15 minuuttia puttia

Varmistan ensin, että saan pallon lähtemään oikeaan suuntaan. Puttailen kolikon yli noin 60cm matkalta. Teen tätä nopeaan tahtiin eri suunnista. Nopeudella on väliä, haluan oppia luottamaan vaistooni sen verran että mailaa ei tarvitse liiammin asetella pallon taakse. Loputtoman tähtäämisen sijaan päätän luottaa mailan menevän kuin itsestään suoraan asentoon.

Seuraavaksi siirryn pitempiin putteihin. Tällä kertaa kolikko näyttelee jonkun roskan tai kiintopisteen roolia, niitä ulkona löytyy joka griiniltä. Harjoittelemalla näin varmistan keskittyväni myös linjaan ja puttiin, enkä pelkästään omaan tekemiseen.

Antti Vaalas on GoGolfin headpro, joka opettaa kesäisin Kytäjällä, Kurk Golfissa ja Leppävaaran GoGolf Rangella. Talvella hänen opetuspaikkana ovat Golf Skyn uusi myymälä Espoon Suomenojalla ja Planmeca Areena Vuosaaressa, Helsingissä. Antin talven opetus- ja pelimatkat löydät täältä.

Etsi luettavaa