Hyppää sisältöön

GoGolfin treenihaaste viikko 11: Löisitkö vetoa itsesi puolesta?

Treeneihin kuuluu aina myös putti.

Lähde mukaan harjoittelemaan. Tässä GoGolfin head pro Antti Vaalaksen viikon treeni.

Treenihaasteen 11. viikko. Useampi viikko ”teknistä” treeniä takana, olen kehittänyt mm. backsvingin liikettä. Nyt tuo harkittu hinkkaaminen tuottaa ähkyn, pakottaen hetkeksi vaihtamaan suuntaa. Miettiessäni mitä oikeasti hyödyllistä tällä viikolla tehdä, päätän lyödä palloja lyömisen ilosta.

Haluan keskittyä asioihin, jotka joko liittyvät lähtöasentoon tai ovat enemmän fiiliksiä ja mielikuvia kuin ajatuksia. Tarkoitus on antaa svingin kulkea vapaammin. Luottaa siihen liikkeeseen mikä on jo olemassa.  

Valmistautuessa treeniin pohdin myös itseluottamuksen merkitystä. Se on löydettävä jonkinmoinen olisin valmis lyömään vetoa itseni puolesta asenne joka lyöntiin. Ja optimismi, että pitkässä juoksussa itsensä puolesta vetoa lyödessä voittaa enemmän kuin häviää.

Se että on harjoitellut ei yhtään haittaa asennetta hakiessa.

Kerrataan taas treenien perusrakenne: 30 minuuttia lyöntiä, 15 minuuttia lähipeliä ja 15 minuuttia puttia. Voit ottaa treeniin suoraan omaksesi tai hakea siitä ideoita omaan harjoitteluun.

30 minuuttia lyöntiä

Reilu 10 minuuttia ajasta menee lähtöasennon kanssa. Tsekkaan tietyt asiat joka kerta pallolle asettuessa, videolla kutsun näitä lähtöasento check:eiksi. Minulle ne ovat ryhti, lujuus ja linjaus.

Pelatessa näin konkreettinen tarkistuslista ei kuulu rutiineihini. Mutta harjoittelen jotta kentällä huomaisin, jos menetän lähtöasentoni.

Seuraavaksi lyön hetken viritä ja anna palaa mielikuvalla. Yhtä hyvin voisi sanoa lataa ja vapauta. Lataamisessa hyvänä mallina toimii pallon heittäminen, videolla haen mielikuvaa Superbowlin ja Kansas City Chiefsin pelinrakentaja Patrick Mahomesin kautta.

Sitten lyön palloja vanhalla tutulla tunne mailanpää fiiliksellä. Tarkoitus ei ole kontrolloida lapaa, vain aistia missä se on. Sanon aina mitä parempi pelaaja sen helpompi on aistia missä ja miten lapa kulkee. Asiaa kannattaa siis kehittää.

Lopuksi lyön muutaman pallon täydemmällä rutiinilla.

15 minuuttia lähipeliä

Laitan griinille ’’tikapuut’’ suuntatikuista. Treeni yksinkertaista ja hauskaa. Yritän vain tiputtaa jokaisen chipin alas haluamaani väliin. Pyrin pitämään reipasta vauhtia yllä, en halua jäädä liiaksi miettimään.

15 minuuttia puttia

Harjoittelen ensin muutaman minuutin puttisvingin rataa. Keskittyminen siinä on, ettei lapa lähde bacsvingin alussa yhtään ulos. Sen jälkeen otan revanssin viime viikon kolmen metrin haasteesta. Huono tulos, vain neljä upotusta, on kaivanut mieltä koko viikon. Haluan parantaa.

Tiukalle meni … ;-). Jatketaan harjoituksia ensi viikolla.

Antti Vaalas on GoGolfin headpro, joka opettaa kesäisin Kytäjällä, Kurk Golfissa ja Leppävaaran GoGolf Rangella. Talvella hänen opetuspaikkanansa ovat Golf Skyn uusi myymälä Espoon Suomenojalla ja Planmeca Areena Vuosaaressa, Helsingissä. Antin valmennuksesta ja matkoista löydät lisää täältä.

Etsi luettavaa