Hyppää sisältöön

GoGolfin treenihaaste: Nyt lyödään yhdellä kädellä

60 minuutin treenihaasteessa on edetty viidenteen viikkoon.

GoGolfin treenihaasteessa on menossa viides viikko. Katso videoilta head pro Antti Vaalaksen uusi tunnin treeni.

Viikko alkoi polven rusautuksella maanantaiaamun venyttelyssä. Totta, venyttelen aamuisin kotona ja kyllä, polvessa on entuudestaan vamma.

Treenatessa vaisto kehottaa varomaan, joten tällä viikolla otetaan iisisti. Eli ei svingejä täydellä vauhdilla. Sen sijaan tapailen liikeitä ilman mailaa ja lyödessä pidän vauhdin hillittynä. Se on hyvää harjoitusta sekin, hitaammalla vauhdilla aistii tarkemmin mitä tekee. Sama kuvio joka viikko: 30 minuuttia lyöntiä, 15 minuuttia lähipeliä ja 15 minuuttia puttia.

30 minuuttia lyöntiä 

Nyt on hyvä hetki harjoitella ensimmäiset minuutit yhden käden lyöntiä (kun ei täysiäkään voi lyödä). Maila pitää ehdottomasti olla lyhytvartinen, parasta pysyä wedgessä. Miksi harjoitella lyöntiä, jolle ei ole käyttöä itse pelissä? Vastaan videossa. 

Seuraavat 15 minuuttia fokus on backsvingissä. En ole siihen tyytyväinen. Ensin tapailen liikettä usean minuutin ilman mailaa. Koen tärkeäksi saada tehtyä hyviä toistoja pallon kanssa, mutta polven takia lyön vain lyhyellä raudalla ja pienellä vauhdilla. Pyrin svingaamaan sen verran hitaasti, että pystyn tekemään liikkeen kuten haluan. 

Aikaa jää vielä kymmenkunta minuuttia. Käytetään se tehokkaasti. Opetukseen tullessa moni toteaa, ettei golf muuten niin vaikeaa ole, paitsi se tila korvien välissä teettää ongelmia. Eli keskittyminen on haastavaa, joten harjoitellaan sitä.

Teen harjoitetta, jolla varmistan kaksi asiaa:

  1. Pidän ajatukset hiljaisina koska en pysty puhumaan turhaa itselleni.
  2. Kehitän rutiinin joka toistuu kestoltaan. 

15 minuuttia lähipeliä 

Kaikista osa-alueista lähipelin treenaaminen sisätiloissa on haastavinta. Sisältä ei yksinkertaisesti löydy niitä muotoja ja vaihtuvia pintoja, jotka ovat lähipelin suola. Mutta ei se estä opettelemasta eri lyöntityylejä. Nyt vuorossa on puttichippi, johon uppoudunkin niin että koko aika menee hetkessä. 

15 minuuttia puttia

Puttigriinillä palaan hetkeksi samaan käytävään, jota käytin kahtena ensimmäisenä viikkona. Avainasia minulle on nähdä miltä suoraan tähtääminen näyttää. Palaamalla säännöllisesti käytävään pidän asiasta huolen. Treenaan myös hetken keskittymistä ja lopuksi teen testin, joka on perua AimPoint-coacheilta. 

Jouluviikko ensi viikolla. Se tarkoittaa sitä, että jätän hallissa käymisen väliin ja teen mieluummin yhteenvedon menneistä treeneistä ja samalla katson kohti tulevia. Se ensi perjantaina.

Antti Vaalas on GoGolfin headpro, joka opettaa kesäisin Kytäjällä, Kurk Golfissa ja Leppävaaran GoGolf Rangella. Talvella hänen opetuspaikkana ovat Golf Skyn uusi myymälä Espoon Suomenojalla ja Planmeca Areena Vuosaaressa, Helsingissä. Antin talven opetus- ja pelimatkat löydät täältä.

Etsi luettavaa