Hyppää sisältöön

GoGolfin treenihaaste jatkuu: Tältä näyttää Antin vuoden ensimmäinen treeni

Vuoden ensimmäinen treenihaaste

Tästä lähtee uuden vuoden ensimmäinen 60 minuutin haastetreeni. GoGolfin head pro Antti Vaalas on vetänyt marraskuun alusta viikoittaista harjoitusta, johon saa kaikki lähteä mukaan.

Kerrataan alkuun treenien perusmalli: ensin 30 minuuttia lyöntiä, sitten 15 minuuttia lähipeliä ja lopuksi 15 minuuttia puttia. Treenin voi kopioida joko suoraan omaksi, tai siitä voi hakea mallin omaan tekemiseen.

30 minuuttia lyöntiä

Jouluviikon lepäsin, joten edellistä lyöntikertaa on seurannut normaalia pitempi tauko. Aloitan kuten yleensäkin kun epäilen lyönnin kärsivän pienestä ruosteesta – lyön muutaman minuutin tarkoituksena vain tuntea missä mailanpää kulkee. Olen aina ajatellut, että mitä parempi pelaaja, sitä paremmin pystyy aistimaan lavan sijainnin, toki myös asennon. Kyse ei ole yrityksestä kontrolloida tai ohjata lapaa, vain aistia se mahdollisimman tarkasti.

Kun mailanlavan aistii tarkemmin, on helpompi luottaa omaan svingiin. Syntyy tunne, että muut asiat lyönnissä toimivat vaivatta, kuin itsestään.

Viiden minuutin mentyä on aika siirtyä teknisempään asiaan. Olen aiemmissa treeneissä puhunut omasta backsvingin liikkeestä, ja siitä kuinka haluan parantaa lantion kiertoa. Tavoite on saada napa ja rintalasta pysymään enemmän päällekkäin.

Liikettä harjoitellessa käy kuten (ahkeralle) treenajalle usein käy: syntyy uusi ja tuore mielikuva, joka auttaa parempaan lyöntiin. Tämä tapahtuu muutamassa minuutissa mikä jättää aikaa harjoitella tähtäämistä.

Videossa puhun en tähtäämisen harjoittelu mielestäni on. Se ei ole sitä, että opettelee linjaamaan varpaat tarkasti, kyse on enemmän näkymästä ja kyvystä aistia pallon lähtösuunta.

Viimeiset viisi minuuttia lyön palloja täydellä rutiinilla. Pyrin kuvittelemaan pelitilanteen mahdollisimman tarkasti. Tällä kertaa pelaan viimeistä viimeistä kisaväylää ja testaan kuinka lähelle vasemmassa reunassa sijaitsevaa lippua uskallan lyödä.

15 minuuttia lähipeliä

Lähipelissä keskityn wedge-lyönteihin. Treenaan ensin liikettä, jossa en siirry pallon taakse, sen sijaan kierryn läpi ilman ylimääräistä takanojaa.

Seuraavaksi harjoittelen jälleen erimittaisia svingejä, tätä tuli tehtyä myös aiemmin. Mutta tätäkään taitoa ei voi harjoitella liikaa. Palloja lyödessä yritän haarukoida lyöntimittoja, videosta selviää mitä tarkoitan.

15 minuuttia puttia

Putissa monen pelaajan perisynti on pallolle jäätyminen. Tekemiseen ei löydy minkäänlaista flow:ta, pelaajalta puuttuu ns. triggeri, jolla saada puttiliike käyntiin. Tänään teen koko viidentoista minuutin ajan treeniä, joka yhdistää viimeisen katseen reikään sulavasti backsvingin alkuun.

Treeni-iloa kaikille! Uusi sessio luvassa taas viikon kuluttua.

Antti Vaalas on GoGolfin headpro, joka opettaa kesäisin Kytäjällä, Kurk Golfissa ja Leppävaaran GoGolf Rangella. Talvella hänen opetuspaikkanansa ovat Golf Skyn uusi myymälä Espoon Suomenojalla ja Planmeca Areena Vuosaaressa, Helsingissä. Antin valmennuksesta ja matkoista löydät lisää täältä.

Etsi luettavaa