Hyppää sisältöön

GoGolf testaa: Cobra King Wedge – tyylikäs ja toimiva työkalu

Cobra King Wedge – tyylikäs ja toimiva

Lähipelimailoja käytetään enemmän kuin muita. Sen vuoksi on tärkeää, että ne sekä toimivat mahdollisimman hyvin että lisäävät luottamusta. Cobran wedgemallisto on tullut tutuksi tour-pelaajien bägeistä ja lavan muotokieli on helposti tunnistettava. Mutta toimiiko wedge kuten Rickie Fowlerilla?

En ollut koskaan aiemmin pelannut Cobran wedgeillä. Otin testiin sand wedgen, 56-asteisen mailan 10 asteen bounce-kulmalla. Lavan ”graindaus” oli ”versatile grind” eli monipuolisin kolmesta vaihtoehdosta. Olen pelannut viime vuodet samantyyppisellä graindauksella, joten uskoin sen sopivan pelityyliini.

Versatile grindin tarkoitus on mahdollistaa lavan avaaminen ja nostokulman manipulointi. Lavan etureuna eli ”leading edge” on pyöristetty, jotta maila ei uppoaisi liikaa maahan. Cobran loft-taulukoinnin perusteella mailan pitäisi parhaiten sopia loivalla tulokulmalla lyöville pelaajille. Näistä ominaisuuksista en löytänyt huomautettavaa, joten suunnittelu on onnistunut.

Cobran wedget ovat valettuja, vaikka tuntumasta ja ulkonäöstä voisi päätellä niiden olevan taottuja.

Cobran wedgevalikoimasta löytyy nykyään kolme grind-vaihtoehtoa.

Cobran wedgevalikoimasta löytyy nykyään kolme grind-vaihtoehtoa.

Cobragolf

Nuorekkaan tyylikäs työkalu

King Wedge jatkaa Tour Trusty ja Trusty Rusty -wedgejen perinnettä. Muotoilultaan maila on selvästi samaa tuoteperhettä, ja tuntuu Cobra-pelaajille varmasti heti tutulta. Blade-tyyppinen muoto takareunan ”kuoppineen” on tuttu vuosien takaa. Kuoppa auttaa suunnittelijaa lavan painojakauman säätämisessä sekä pelaajaa, kun lapaa avaa.

Takaosa on King Wedgessä edeltäjiään vähemmän leikittelevä: viime vuosien pienillä kirjaimilla kirjoitettu, ”elävä” teksti on korvattu jämäkällä, oranssilla ”KING”-tekstillä. Lisäksi Cobran kobra on nostettu päärooliin ja lisätty selkeä vaakaviiva. Ehkä mailapajalla on ajateltu koristelun houkuttelevan uusia pelaajia wedge-ostoksille. Lamkinin UTX -gripissä on oranssit korostukset ja King-malliston mukainen kuusikulmainen kuviointi.

Pidän mailaa erittäin tyylikkäänä ja houkuttelevan näköisenä – siinä on tiettyä ”shelf appealia”, mikä on kilpailuilla markkinoilla tärkeää. Kuvailisin King Wedgeä nuorekkaan tyylikkääksi.

Lavan koristelut ovat mielestäni tyylikkäät ja onnistuneemmat kuin aiemmin.

Lavan koristelut ovat mielestäni tyylikkäät ja onnistuneemmat kuin aiemmin.

Aki Reinimäki

Spinniä, monipuolisia lyöntejä ja hyvä tuntuma

Maila asettuu pallolle nätisti. Lavan muoto on hieman pyöristetty sekä alareunasta että yläreunasta. Pidän etenkin alareunan pyöreydestä, sillä se tuntuu houkuttelevan lavan kulkemaan pallon alitse. Lapa ei ole liian pitkä vaan klassisen tasapainoinen.

Vakiovarsi on True Temperin Dynamic Gold S200. Varsi on tuntui kevyemmältä kuin ne, joihin olen tottunut. Todellisuudessa taitaa olla niin, ettei eroa juuri ole. Varsi–lapa-yhdistelmä tuntui kuitenkin hieman erilaiselta, mutta totuin siihen nopeasti. Lapa vaikutti suhteellisesti painavammalta, joten pystyin mielestäni tuottamaan mailan päähän vauhtia helpommin. Tämä näkyi erityisesti spinnin määrässä: löin muutaman todella paljon spinnaavan noston.

Grippi noudattelee King-muotokieltä: kuusikulmainen kuviointi.

Grippi noudattelee King-muotokieltä: kuusikulmainen kuviointi.

Aki Reinimäki

Urien leveys ja syvyys muuttuvat nostokulman mukaan, mikä tuntuu olevan nykyään vakio-ominaisuus eri valmistajilla. Urien väleissä on puolikaaren muotoista karhennusta eli spinnin tuotto on pyritty maksimoimaan.

Pyöreähkö muoto toimii. Alareuna on menossa pallon alle kuin itsestään.

Pyöreähkö muoto toimii. Alareuna on menossa pallon alle kuin itsestään.

Aki Reinimäki

Käytän 56-asteista wedgeä paljon: aina griinibunkkerissa ja lisäksi usein väylältä, raffista ja griinin ympäristössä. Cobra tuntui osumassa pehmeltä, mikä on erinomainen asia wedgelle. Vajaalla voimalla lyötyjen tuntumalyöntien harjoittelu helpottuu, kun maila antaa palautetta osumasta. Siten niitä pystyy lyömään kentälläkin varmemmin. King Wedge on valettu 8620 hiiliteräksestä, joka on ilmeisesti ”pehmeää” terästä. Lavan yläosa on edeltäjiään paksumpi ja muscle back -pullistuma korkeampi, millä on saatu tuntumaa parannettua.

Monipuolinen työkalu vakuuttavasta mailamallistosta

Cobra King Wedge osoittautui monipuoliseksi työkaluksi. Mailalla voi lyödä erilaisilta alustoilta ja erityyppisiä lyöntejä. Pistin sen tahallani koville par-3-kentällä: löin pitkiä ja lyhyitä nostoja, matalaa ja korkeaa, bunkkerista ja raffista. Cobra selviytyi rääkistä puhtain paperein. Maila toimi kuten wedgen pitää eikä suoritusten onnistuminen jäänyt mailasta kiinni. Tunsin olevani oman elämäni Rickie Fowler, vaikka hänen peliltä lyöntini eivät näyttäneetkään.

King Wedge kuuluu luontevasti Cobran vakuuttavaan mailamallistoon (lue myös draiveritesti ja hybriditesti). Nostokulmavaihtoehtoja on kuusi ja erilaisia graindeja kolme. Kaikki mailat löytyvät oikea- ja vasenkätisille eikä naisiakaan ole unohdettu. Kaikkia yhdistelmiä ei ole saatavilla (esimerkiksi 54-asteisesta on vain versatile grind -malli), mutta jokaiselle löytyy kuitenkin sopiva yhdistelmä.

Tekniset tiedot

Cobra King Wedge
Nostokulmavaihtoehdot: 50°, 52°, 54°, 56°, 58°, 60°
Grind-vaihtoehdot: Classic, Versatile, WideLow
Vakiovarsi: True Temper Dynamic Gold S200
Grippi: Lamkin UTX

Valmistajan nettisivuilla lisätietoa wedgeistä.


Cobra King Wedgeä myy GolfSky muun muassa verkkokaupassaan.


 

Etsi luettavaa