Hyppää sisältöön

GoGolf-lehti: klubituuppari mailafittauksessa

Seppo Palminen kävi Toni Salakarin fittaussessiossa Golf Centerissä.

Uusi GoGolf-lehti ilmestyy perjantaina. Tuhdin lukupaketin välinejutussa Buddha-golfkirjoistaan tunnettu Seppo Palminen kävi mitoittamassa itselleen mailat.

”Se oli kivempaa kuin kuvittelin. Luulin etukäteen, että se olisi piinallista, mutta se olikin miellyttävä kokemus”, sanoo golfkirjailija Seppo Palminen mailamitoituksesta.

Tuuppariksi itsensä tituleeraava Palminen kävi fittauksessa TAGin Golf Centerissä ja kirjoitti siitä jutun tällä viikolla ilmestyvään GoGolf-lehteen. Golf Centerin myymälässä on paitsi viimeistä huutoa olevat mittauslaitteet myös mahdollisuus lyödä palloja sisätiloista ulkorangelle. 

Mailamitoitus on tarkkaa työtä.

Mailamitoitus on tarkkaa työtä.

Aleksi Tuomola

Palminen lähti hankkeeseen mielenkiinnolla mukaan. Tosin se, että hänen svingiään ei ollut aiemmin analysoitu, arvelutti ja vähän pelottikin etukäteen.

”Oli siinä sellainenkin aspekti, etten haluakaan nähdä tuloksia”, Palminen naureskelee.

Lyönnistä tuli sulavampi

Golf Centerin fittausstudiossa lyödään palloa sisältä ulkorangelle.

Golf Centerin fittausstudiossa lyödään palloa sisältä ulkorangelle.

Aleksi Tuomola

Välineasiantuntija Toni Salakarin tekemä mailamitoitus kesti noin tunnin. Siinä ajassa Palmiselle löydettiin uudet rautamailat. Kaksikko kokeili erilaisia lapoja ja varsia, kunnes oikea yhdistelmä löytyi.

”Totta kai oli odotus, että tulokset paranevat, mutta se oli yllätys, että jotenkin lyönnistä tuli aiempaa sulavampi”, Palminen kuvailee.

Golf Center käyttää Trackman-mittauslaitetta. Se mittaa mailan ja pallon liikerataa. Niiden perusteella Trackman kertoo tarkan tuloksen muun muassa lyönnin kierteistä, lyöntipituuksista sekä mailan tulokulmasta että pallon lähtökulmasta. Kun erilaisilla varsilla ja lavoilla lyö tutkaan, löytyy asiantuntijan opastuksella lopulta omaan svingiin parhaiten soveltava mailasetti. Palmisen tapauksessa se tarkoitti muun muassa aiempaa löysempää vartta.

”Suurin piirtein tiedän sen, mitä lyön rautaseiskalla, mutta se, että lyödään grafiikkoina eteen, niin onhan se mykistävää”, Palminen kuvailee.

Paljonko Palmisen lyöntitulos sitten parani mitoituksen ansiosta? Se selviää myöhemmin tällä viikolla ilmestyvästä GoGolf-lehdestä, jota myydään Lehtipisteissä ympäri maan.

Lehti lähetään postitse Vierumäen, Linna Golfin, Kytäjän, Nordcenterin, Hattula Golfin, Gumböle Golfin, Peuramaa Golfin ja Tahko Golfin jäsenille sekä Kullo Golfin osakkaille.

Etsi luettavaa