Hyppää sisältöön

GoGolf Isosaaresta muodostuu golfarien merellinen bongauskohde

GoGolf Isosaari jatkaa ja kehitttää Isosaaren upeaa golftarinaa. Kuva lokakuussa 2019 pidetystä kilpailusta

Isosaaressa ovat puitteet kohdillaan unohtumattoman golfkokemuksen, luontoseikkailun, sekä virkistävän merellisen retken yhdistämiseen.

Isosaari Golf on maisemiltaan ja tunnelmaltaan ainutlaatuinen 9-reikäinen saarikenttä, jonka perustivat ja rakensivat Helsingin edustalla sijaitsevalle varuskuntasaarelle puolustusvoimien palveluksessa olleet saaren asukkaat ja heidän perheensä 1990-luvun alussa.

Isosaari Golf oli lähes 30 vuoden ajan maamme tarkimmin vartioitu, ulkopuolisilta suljettu golfkenttä sanan varsinaisessa merkityksessä.

Sen idylliselle kentälle, saunoihin, hiekkarannoille ja upseerikerholle kutsuttiin vain tarkkaan valitut vaikuttajat, kuten presidentti Martti Ahtisaari, jota varten mäkisiin kohtiin rakennettiin häntä varten erilliset portaat.

Elokuussa 2020 GoGolf Isosaari avaa kentän ja sen yhteydessä olevat palvelut kaikkien pelaajien nautittaviksi.

Isosaaressa aukeaa hapekkaita merimaisemia usealla väylällä. Kuva veden yli lyötävän kolmannen viheriön takaa.

Isosaaressa aukeaa hapekkaita merimaisemia usealla väylällä. Kuva veden yli lyötävän kolmannen viheriön takaa.

Lassi Pekka Tilander

GoGolf Group on tehnyt Saaristokuljetus Oy:n kanssa sopimuksen Isosaaren golfkentän toimintojen operoinnista sekä kentän ja pelitoimintaan liittyvien palveluiden kehittämisestä.

Kentän hoitotason nosto sekä uudistustyöt aloitettiin GoGolfin toimesta jo heinäkuun lopulla. 

GoGolf Isosaari on uudistustöiden aikanakin täydessä kunnossa palvellen yritysten ja yhteisöjen ryhmiä, sekä GoGolfin tapahtumiin ja kilpailuihin osallistuvia golfareita.

Isosaari Golfissa tarinassa on yhtäläisyyksiä golfin syntyhistoriaan

GoGolf Isosaari aloittaa toimintansa elokuussa tarjoten golfareille ainutlaatuisen pelikokemuksen 9-reikäisellä kentällä, sekä elämyksellisen laivamatkan ja luontoretken saarella.

Isosaari oli puolustusvoimien saarena vuoden 2017 loppuun asti. Sen jälkeen Suomen Saaristokuljetus Oy vuokrasi saaren ja golfkentän alueen kaupalliseen virkistyskäyttöön. 

Elokuun alusta kaikki golftoiminnot siirtyivät GoGolfin  hoidettaviksi.

Isosaaren kentän viides reikä lyödään saaren hiekkarannan yli, Takatiilttä matkaa on 150 metriä

Isosaaren kentän viides reikä lyödään saaren hiekkarannan yli, Takatiilttä matkaa on 150 metriä

Lassi Pekka Tilander

”Isosaari Golfin syntytarina, kehittyminen ja kenttä puitteineen ovat oleellinen ja ainutlaatuinen osa suomalaista golfhistoriaa. Tarinassa on paljon samoja piirteitä, joiden kautta golfia alettiin pelata 1400-luvulla Skotlannin nummilla”, muistuttaa golfkentistä GoGolf Groupissa vastaava Petteri Patjas

GoGolfin perustajiin kuuluva Hanni Tyry syttyi ajatukselle Isosaari Golfin liittämiseksi osaksi maamme suurinta golfalan konsernia vieraillessaan saarella kesäkuun lopussa.

”Saari tarjoaa ihan ylivoimaiset puitteet tapahtumien järjestämiseen ja on kokemuksena jotain sellaista mitä muualta ei saa. Keskustelut yhteistyöstä aloitettiin samantien ja yhteistyösopimus allekirjoitettiin alle kuukauden kuluttua tästä.”

”Tavoitteemme on nostaa GoGolf Isosaari Golf palveluineen sen historiaa ja arvoja kunnioittaen tasolle, joka tuottaa golfarille unohtumattomia elämyksiä ja saa hänet palaamaan Isosaareen yhä uudestaan ja uudestaan”, Hanni Tyry hehkuttaa. 

GoGolfin kanssa sopimuksen tehnyt Suomen Saaristokuljetus on vuokrannut saaren Senaatti-Kiinteistöiltä 

“GoGolfilla on golfalalla palveluiden tuottajana sekä markkinoinnissa vankka ammattitaito sekä kovat näytöt tuloksellisesta yhteistyöstä eri tahojen kanssa. Näkemyksemme Isosaaren palveluiden kehittämisestä ovat samansuuntaisia. Uskon vahvasti, että yhteistyömme  luo asiakasmäärien voimakkaalle kasvattamiselle erittäin vankan pohjan”, sanoo Suomen Saaristokuljetus Oy:n toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg.

Lassi Pekka Tilander vastaa kentän uudistamisen suunnittelusta

GoGolf pestasi Suomen lisäksi Viroon, Venäjälle ja Georgiaan kenttiä suunnitelleen Lassi Pekka Tilanderin tekemään  kehittämissuunnitelmaa Isosaareen.

Tilanderilla on pitkä kokemus myös kotimaisten kenttien korjaus -ja kehittämissuunnitelmista  ja toteutuksesta.

Lassi Pekka Tilander on saanut Isosaaresta mieluisan haasteen. Töitä ja mahdollisuuksia uniikiin kentän jalostamiseksi riitttää pitkälle tulevaisuuteen

Lassi Pekka Tilander on saanut Isosaaresta mieluisan haasteen. Töitä ja mahdollisuuksia uniikiin kentän jalostamiseksi riitttää pitkälle tulevaisuuteen

Teemu Tyry

“Kun minulta kysyttiin halukkuudesta lähteä kehittämään Isosaaren golfkenttää, ei ollut vaikea vastata myöntävästi. On suorastaan hämmentävää, kuinka hieno kenttä on pystytty rakentamaan talkoovoimin ja karun ulkosaaren saaren rajallisin resurssein”, Tilander määrittää 

“Isosaaren kenttä edustaa perinteistä puistokenttää, jollaisia voi edelleen löytää esimerkiksi Britteinsaarten suurten kaupunkien puistoista. Tavoitteena ei ole kilpailla suurten 18-reikäisten tai edes ”normaalien” par 3 -kenttien kanssa.”

Tilander on tutustunut kenttään ja saareen useaan otteeseen.  Hänen suunnitelmansa mukaisesti Isosaaressa on aloitettu  etenkin viheriöiden ympärillä pensaiden ja aluskasvillisuuden perkaaminen. Pelattavuuden lisäksi näillä toimilla merelliset maisemat pääsevät paremmin oikeuksiinsa,  ja kentän hoitotoimenpiteet helpottuvat.

“Suunnitelmissa on myös parin uuden väylän rakentaminen, niiden valmistuminen ajoittuu seuraavaan kauteen”, Tilander paljastaa.

“Tiiauspaikoilta avautuvien hätkähdyttävien maisemien  lisäksi Isosaaren lumo ja mystiikka perustuvat sen ainutlaatuiseen luontoon, nopeasti vaihtuviin olosuhteisiin, sekä historiaa tihkuviin puitteisiin”, Tilander kuvailee tuntemuksiaan maisemista, joissa hän pääsee työskentelemään.

Lassi Pekka Tilander kävi ensimmäisen kerran Isosaaressa vaimonsa kanssa kesäkuussa.

“Olimme molemmat haltioissamme  saaren tunnelmasta ja monipuolisista maisemista. Perinteinen golftoiminta kaipaa rinnalleen poikkeavia kohteita ja pelaajat elämyksiä. Isosaaren golfkenttä nousee tässä luokituksessa Suomessa kärkipäähän!”

GoGolf Isosaaren kenttämestarina aloitti heinäkuun toisella puoliskolla puutarhurin koulutuksen saanut pitkän linjan ammattilainen Lotta Järvimaa

Hänen ensimmäinen työnäytteensä golfalalla oli alkukesästä toteutettu  GoGolf Range Leppävaaran puiden ja pensaikkojen harvennus sekä maisemointi. 

“Tämä saari on uskomattoman hieno visuaalinen seikkailu. Mahdollisuudet parantaa pelaajien mieleenjääviä elämyksiä kierroksen aikana ovat lähes rajattomat”, Järvimaa kuvailee.

Järvimaa toimii GoGolfin omistaman Kurk Golfin toimitusjohtaja Petteri Patjaksen ja kenttähenkilöstön kanssa tiiviissä yhteistyössä saaden laitteiden lisäksi parhaan mahdollisen ammatillisen avun hoitotoiminnan haasteissa.

GoGolf Isosaari on elämys

Golfretkeen Isosaaressa liittyvät oleellisina osina mahdollisuus saunomiseen ja uimiseen, aliupseerikerhon tiloissa ja  terassilla ruokailu, jälkipelit ja merellisten maisemien ihailu.

”Golfin pelaaminen Isosaaressa on sykähdyttävä elämys. Alueen luontainen kauneus, vihreys, kalliot, luodot, varuskuntaelämään liittyvät rakennukset ja aseistukset, saaren yllä leijailevat merikotkat ja Helsingin kaupunki silhuettina muodostavat kokonaisuuden joka jää varmuudella mieleen”, kuvailee kentän perustajiin lukeutuva Risto Pakarinen.

Ensimmäiset  kuusi reikää Isosaareen suunniteltiin ja rakennettiin 80- ja 90-lukujen taitteessa ”ryhmätöinä”, loput kolme valmistuivat  Pakarisen suunnittelemina 2000-luvun alussa. 

Pakarinen asui saarella vuodesta 1986 vuosituhannen vaihteeseen.

Hän on käytännössä vastannut  myös kentän hoidosta ja vieraspelaajien sekä ryhmien isännöinnistä lähes 30 vuoden ajan.

”Saaren asukkaiden lisäksi kenttää kiersivät Suomen armeijan kutsumina  muun muassa presidentti Martti Ahtisaari sekä lukuisat muut eri sidosryhmiin kuuluneet talouselämän ja politiikan vaikuttajat”, Pakarinen kertoo.

Isosaareen on suunnitteilla myös uusia väyliä kaudelle 2021. Risto Pakarinen ja Lassi Pekka Tilander kartoittamassa tiiauspaikkaa henkilökunnan entisten asuntojen takapihoilla

Isosaareen on suunnitteilla myös uusia väyliä kaudelle 2021. Risto Pakarinen ja Lassi Pekka Tilander kartoittamassa tiiauspaikkaa henkilökunnan entisten asuntojen takapihoilla

Teemu Tyry

Risto Pakarinen on erittäin iloinen siitä, että golftoiminta Isosaaressa jatkuu ja saa GoGolfista uuden veturin.

”Tämä kenttä on minulle kuin oma lapsi. Lassi Pekka Tilanderilla on hyvä näkemys siitä, mitä osasia kentästä kannattaa säilyttää ja mitä kehittää. Turha täältä on maailman komeinta kenttää lähteä etsimään, elämyksenä ja luontoretkenä Isosaari Golf on Suomessa yksi sykähdyttävimmistä kokemuksista. Ja kun saarelle tulee, kannattaa aikataulu laatia sellaiseksi, että ehtii tutustua koko saaren fantastisin näkymiin”, Pakarinen suosittelee.

GoGolf Isosaari

 • Sijaitsee Isosaaressa, Helsingin edustalla, noin 10 kilometrin päässä keskustasta, jonne näköyhteys terassilta
 • Suomen Saaristokuljetuksen laivalla matka Kauppatorilta kestää n. 40 minuuttia
 • Ensimmäinen reikä valmistui 1989, kuusi reikää valmiina 1991
 • Laajeni yhdeksänreikäiseksi 2000-luvun alussa.  Väylien pituudet 50-120 metriä
 • Kenttäennätys 18 reikää, Jyry-Jussi Peltomäki 50 (-4)

Muita palveluita saarella alueella: 

 • Upseerikerho, jossa ravintola ja tilava terassi
 • Kaksi saunaa
 • Kaksi uimarantaa, joista toinen kentän yhteydessä

gogolfisosaari.fi | visitisosaari.fi
 

.

 

Etsi luettavaa