Hyppää sisältöön

GoGolf goes Viro: White Beach Golf

Pärnun Valgerannassa sijaitseva White Beach Golf tarjoaa hinta-laatu -suhteeltaan Viron parasta golfia. Klubiravintolan keittiö tarjoaa lisäksi monipuolisia gourmet-elämyksiä.

White Beach Golf avattiin jo vuonna 2005, mutta kenttä jäi pitkään suomalaisille hieman vieraaksi vaatimattomien fasiliteettien takia. Uuden klubitalon valmistumisen myötä v. 2015 kentän kiinnostavuus nousi kokonaan uudelle tasolle ja toi Pärnun todelliseksi golflomailukohteeksi.

White Beach Golfin layout on tasainen ja helppokulkuinen, mutta haastetta tuovat kentän lukuisat vesiesteet. Otsikon väyläkarttaa katsoessa voisi luulla, että kentällä nousee suoranainen vesikauhu. Vesiesteitä reunustavat kaislat ovat tarkoituksella kasvatettu korkeiksi, joten useimpia vesiesteitä ei väylältä kunnolla edes näe. Tämä tuo peliin hieman rauhoittavaa vaikutusta ja toisaalta korkeat kaislareunukset tekevät väylien muodot ja reititykset selkeämmiksi.

WBG:n vesiesteitä reunustavat korkeat kaislat.

WBG:n vesiesteitä reunustavat korkeat kaislat.

Petteri Patjas

Kentän väylät ovat avarat ja kuivan kesäkauden myötä pallo rullii lyönneissä todella pitkälle. Väylien ja viheriöiden ruoho on kuitenkin säilynyt hyvin vihreänä tehokkaan kastelun myötä. ”Saamme kasteluvettä viereisestä Audru-joesta, joten sitä kyllä riittää.”, kertoo White Beach Golfin toimitusjohtaja Vahur Tamm.

Kaunis Audru-joki kulkee kentän läpi.

Kaunis Audru-joki kulkee kentän läpi.

Petteri Patjas

Uuden klubitalon myötä White Beachin ravintolapalvelut nousivat myös kokonaan uudelle tasolle. Annokset lähentelevät gourmet-tasoa ja hinta-laatu -suhde on todella hyvä. Pikaisella vilkaisulla oman ruokailun lomassa näkee, että myös ei-golfaavat asiakkaat ovat löytäneet ravintolan. Varsinkin nyt helteisillä kelillä kentän viereiseltä suositulta Valgerannan hiekkarannalta asiakkaat tulevat hakemaan viilennystä klubiravintolasta.

V. 2015 avattu klubitalo nosti White Beach Golfin uudelle tasolle.

V. 2015 avattu klubitalo nosti White Beach Golfin uudelle tasolle.

Petteri Patjas

Etsi luettavaa