Hyppää sisältöön

GoGolf goes Pohjanmaa: Pietarsaaren Golf

Ensi vuonna 40-vuotisjuhlia viettävä Pietarsaaren Golf on kaunis puistokenttä meren äärellä, jossa pohjalainen saaristoluonto on vahvasti läsnä.

Pietarsaaren kentän parkkipaikalla huomio kiinnittyy tiettävästi maailman suurimpaan tiitikkuun. Käy siis heti selväksi, että ollaan Pohjanmaalla.

Pietasaaren Golfin parkkipaikalla on maailman suurin tiitikku

Pietasaaren Golfin parkkipaikalla on maailman suurin tiitikku

Petteri Patjas

Pietarsaaren Golfin kenttää on perustamisen jälkeen laajennettu useaan otteeseen. Lopullisen 18-reiän muotonsa se sai vuonna 2004, jolloin valmistui myös klubitalon laajennus. Keväällä GoGolfin tekemän selvityksen mukaan Pietarsaaren Golfin kausimaksut ovat Suomen halvimmat (390 eur/hlö). Hinta-laatu –suhteessa Pietarsaaren Golf tarjoaakin jäsenilleen erittäin edullista golfia korkeatasoisella golfkentällä.

Kenttäkokonaisuus on varsin kompakti. Harjoitusalueet ovat heti klubitalon vieressä ja ykkösväylä lähtee kahden askeleen päästä parkkipaikalta. Siirtymät kentällä ovat lyhyitä ja layout on hyvin selkeä. Etuysin muutamilla puistoväylillä harhautuneet avaukset saattavat päätyä naapuriväylälle, mutta muutoin kentällä saa kulkea omassa rauhassa.

Pietarsaaren Golfin kenttä kulkee kauniissa saaristomaisemassa.

Pietarsaaren Golfin kenttä kulkee kauniissa saaristomaisemassa.

Petteri Patjas

Takaysi kulkee enemmän meren äärellä ja väyliä reunustavat upeat saaristomaisemat. Tuuli on pelissä varsin yleisesti läsnä ja vaikuttaa lyönteihin lähes koko kentän alueella. ”Kentän pohja on Pietarsaaressa vanhaa kallioperäistä merenpohjaa, joten pitkät sateet aiheuttavat väylille helposti ongelmia.”, kertoo Pietarsaaren Golfin toiminnanjohtaja Anders Sandlin. Testipäivänä kenttä oli kuitenkin hienossa kesäkunnossa.

Pietarsaaren Golfin griinit ovat erittäin tasalaatuiset ja toipuneet hyvin kevään jääpoltteen aiheuttamista ongelmista. Kentän huippukuntoiset bunkkerit on kunnostettu talkootyönä ja ovat pelituntumaltaan ehdottomasti Suomen parhaimmistoa.

Toiminnanjohtaja Anders Sandlinille Pietarsaarelainen golf on sydämen asia.

Toiminnanjohtaja Anders Sandlinille Pietarsaarelainen golf on sydämen asia.

Petteri Patjas

Oheispalveluina Pietarsaaren Golfin klubilta löytyvät pieni ravintola ja proshop, joista on saatavilla perusvalikoima golfarin tarpeisiin. Pienenä puutteena klubilla on saunan puute ja pienehköt suihkutilat.

Vieraspelaajille on saatavilla pelipakettien oheen myös viihtyisää majoituspalvelua Pietarsaaren Jugend Hotellissa.

 

Plussat ja miinukset:

+ Kaunis, merellinen puistokenttä

+ Hyvälaatuiset bunkkerit ja tasalaatuiset muodokkaat griinit

+ Lyhyet siirtymät ja selkeä layout

– Saunan puute ja pienet suihku- ja pukuhuonetilat

 

Pietarsaaren Golf perustiedot:

Normaali greenfee:           40 eur/hlö/päivä

Yhteystiedot:                      Vanha Pirilöntie, 68600 Pietarsaari

                                           Puh 06-7230262, jpg@jpg.fi

                                           https://www.jpggolf.fi

Etsi luettavaa