Hyppää sisältöön

GoGolf goes Pohjanmaa: Kokkolan Golf

Suomen neljänneksi vanhin golfseura Kokkolan Golf viettää tänä vuonna 60-vuotisjuhlia. Juhlavuottaan seuran jäsenet saavat viettää huippukuntoisella kentällä.

Pitkän historiansa aikana Kokkolan Golfin kenttä on vaihtanut sijaintia useaan kertaan. Nykyisin kenttä sijaitsee Isojärvellä lyhyen etäisyyden päässä Kokkolan kaupungin keskustasta. Kentän ensimmäiset yhdeksän reikää valmistuivat v. 1974 ja 18-reikäiseksi kenttä laajeni 1990-luvun alussa.

”Molemmille yseille on omat ajanvaraukset.”, kertoo Kokkolan Golfin toimistopäällikkö Janne Vähäkangas. ”Näin saadaan varsinkin ruuhka-aikoina kentän kapasiteetti paremmin optimoitua.”, hän jatkaa. Tämä täytyy myös vieraspelaajien huomioida Kokkolan kentällä pelattaessa.

Kentän layoutissa rakentamisen eri aikakaudet näkyvät selkeästi. Etuysin väylät ovat leveitä puistoväyliä, joissa väylän reunamille jätetyt puut ohjaavat pelin kulkua. Etuysin väylät ovat kauttaaltaan helppoja ja leppoisia ja ensimmäinen puolikas on pelinopeudeltaan varsin sujuva pelata.

Kokkolan etuysi kulkee puistomaisemassa.

Kokkolan etuysi kulkee puistomaisemassa.

Petteri Patjas

Kentän luonne muuttuu kokonaan lähdettäessä kahvikupposen jälkeen takaysille. Kentän laajennusosa on tehty klubitalon toisella puolella sijaitsevaan metsäiseen maastoon ja etuysillä vallinnut puistoväylien avaruus vaihtuu tarkempia avauksia ja lyönnin suunnittelua vaativiksi metsäväyliksi. Kentän signature-väyläksi nousee kaunis veden ympäröimä par-3 väylä nro 12.

Mitään kovin kapeita rännejä ei Kokkolan takaysillä kuitenkaan löydy, joten draiveria voi huoletta ottaa käteen monissa avauksissa. Lyöntien suunnitteluun on kuitenkin hyvä käyttää hetki aikaa ennen lyöntiä, sillä huonolla sijoittelulla pallo saattaa jäädä puiden katveeseen tai muutoin vaikeaan kulmaan lähestymistä ajatellen.

Takaysillä väylien luonne muuttuu enemmän metsäkentäksi.

Takaysillä väylien luonne muuttuu enemmän metsäkentäksi.

Petteri Patjas

Kokkolan Golfin kenttä oli testipäivänä erittäin hyvässä kunnossa ja griinit olivat tasalaatuiset, tosin joskin hieman hitaat. Kevään kasvukivuista ei ollut väylillä enää jälkeäkään.

Kentän oheispalveluina Kokkolasta löytyy Golf Balancen proshop sekä klubiravintola. Myös komean klubitalon iso sauna ja tilavat pukuhuoneet ovat huippuluokkaa.

Kokkolan Golfin jäsenten talkoovoimin rakentamassa klubitalossa on hyvät oheispalvelut.

Kokkolan Golfin jäsenten talkoovoimin rakentamassa klubitalossa on hyvät oheispalvelut.

Petteri Patjas

Vieraspelaajille majoitusta Kokkolassa on tarjolla esim. Sokos Hotel Kaarlessa, josta on saatavilla edullisia greenfee-paketteja.

 

Plussat ja miinukset:

+ Kentän erilaiset ysit tuovat monipuolisuutta kentän layoutiin

+ Hyvälaatuinen kenttä ja pehmeät, tasalaatuiset griinit

+ Takaysin metsäväylien reunat on hyvin siivottu, joten harhautuneet pallot löytyvät helposti

– Kahden ysin ajanvarausmalli voi tuntua vieraalta ja vaatii suunnittelua omaan pelinopeuteen

 

Kokkolan Golf perustiedot:

Normaali greenfee:             50 eur/hlö

Yhteystiedot:                      Hepo-Ventuksentie 2, 67800 Kokkola 

                                           Puh 06 823 8600, caddie@kokkolangolf.fi

                                           https://www.kokkolangolf.fi

Etsi luettavaa