Hyppää sisältöön

GoGolf Destinations Tour: Turistit arvostavat ruskan värejä Levillä

Porot ovat tuttu näky Levi Golfin kentällä.

Golfturistit viihtyvät syksyllä Levi Golfissa ruskan takia. Kesäisin kiehtoo yöttömän yöt pelit.

Tomi Tolsa on toiminut jo jonkin aikaa Levi Golfin toimitusjohtajana. Suomen pohjoisimmalla golfkentällä kausi alkaa muita kenttiä myöhemmin, mutta Levillä pelaajat voivat ottaa vahingon takaisin pelaamalla keskikesän aikaan vaikka yöllä. Pimeys kun ei tunnetusti laskeudu noilla leveysasteilla pitkään aikaan.

Suosittua golfin pelaaminen on myös ruskan aikaan syksyllä, jolloin Lapin luonto näyttää parhaita puoliaan.

”Itse pelaamaan mieluummin kesällä, mutta turistit arvostavat värejä ja tulevat ruskan aikaan”, Tolsa sanoo.

Leville on pitkä matka mennä pelkästään golfin takia. Siksi moni matkustaa sinne kokonaisvaltaisen luontoelämyksen takia.

Golfin pelaaminen revontulien aikaan on mahtava elämys.

Golfin pelaaminen revontulien aikaan on mahtava elämys.

Levi Golf

Levi Golfin kentällä on pelattu golfia vuodesta 2006 lähtien, jolloin valmistui ensimmäinen yhdeksän reiän lenkki. Tasan kymmenen vuotta sitten kenttä laajeni täysmittaiseksi.

Kentän on suunnitellut tänä vuonna edesmennyt Pekka Sivula. Hänellä oli käytössään peräti 93 hehtaaria maata ja alueen sisään mahtuu esimerkiksi Taalojärvi, joka tuo mukanaan lisähaastetta pelaamiseen ja näyttävyyttä kenttämiljööseen. Muuten kenttä rajautuu Levitunturin ja Ounasjoen välimaastoon.

Laaja alue on mahdollistanut sen, että kentän par on 73. Takatiiltä se pelataan yli 6 300 metriä pitkänä, joten kilpapelaajille se tarjoaa haasteita myös pituuden puolesta. Klubitiiltä kenttä sopii luonnollisesti kaikentasoisille pelaajille.

Green fee kahdelle ja majoitus Panorama-hotellissa 24.8. saakka | Ruskapaketti kahdelle Levi Golfiin 24.8–22.9.

 

 

Etsi luettavaa