Hyppää sisältöön

GoGolf arvioi: Millä maalla on tyylikkäin asu-bägikokonaisuus

Ruotsin golfarit tunnustavat Riossa tuttuja värejä.

Olympialaisissa pelaajien henkilökohtaiset sponsorit loistavat poissaolollaan ja pääosassa ovat kotimaan värit ja olympiarenkaat. Arvioimme kouluarvosanoin kahdeksan maan bägit ja edustusasut, joita pelaajat pitivät päällään harjoituspäivinä.

Vaatimaton Suomi

Suomen bägi kunnioittaa siniristilippua, sillä päävärinä on valkoinen ja kolmessa kohtaa mailalaukkua komistaa sininen risti. Vähempikin määrä olisi riittänyt. Suomen bägi on vaatimattoman oloinen, eikä sillä haluta selvästikään tehdä numeroa itsestämme, mutta ehkä näin on haluttu tarkoituksella korostaa kansanluonnettamme? Lopputuloksesta uupuu vain kuokka neljäntenätoista mailana. Myöskään kisa-asuissa ei olla lähdetty revittelemään, vaan suunnittelija on vedellyt ehkä turhankin varman päälle. Lopputuloksena on hieman tylsä kokonaisuus ja joillekin voisi tulla Vironkin maajoukkue mieleen.

Sininen ja valkoinen ovat tietenkin Mikko Ilosen päävarit Riossa.

Sininen ja valkoinen ovat tietenkin Mikko Ilosen päävärit Riossa.

Getty Images

Arvosana: 7-

Värikäs Espanja

Punainen ja keltainen ovat huomiovärejä. Espanjan bägissä niitä on kuitenkin käytetty sopivan hillitysti sekä bägissä että mailahupuissa, jolloin kokonaisuudesta muodostuu sangen tyylikäs. Päävärinä bägissä on valkoinen. Rafa Cabrera Bellon kisa-asu on klassinen, mutta vähän tylsä: valkoinen paita ja beessit housut. Maan värejä tunnustetaan kivasti lippiksessä.

Rafa Cabrera Bello ja Espanjan bägi.

Rafa Cabrera Bello ja Espanjan bägi.

Getty Images

Arvosana 7+

Vähän väritön Tanska

Mustaa valkoisella ja Tanskan lippu. Juutit eivät ole lähteneet revittelemään väreillä, vaan luottava yksinkertaiseen lookiin. Lopputuloksena on tylsähkö ja vähän väritön ilme. Plussaa kuitenkin kansallisen olympian kekseliäästä tunnuksesta, jossa on lippua mukaileva olympiatuli on kiva piristysruiske.

Sören Kjeldsen edustaa Tanskaa olympialaisissa.

Sören Kjeldsen edustaa Tanskaa olympialaisissa.

Getty Images

Arvosana: 7

Virkamiesmäinen Saksa

Martin Kaymerilta voi odottaa kisassa mitä vain, mutta harjoituspäivän look on aavistuksen virkamiesmäinen. Tällaiseen harmaaseen univormuun pukeutuneelle miehelle voisi helposti tunkea ajatuksissaan passin käteen, vaikkei olisikaan ylittämässä rajaa. Virallisen lookin täydentää Saksan vaakustan tuttu kotka niin paidan rinnuksella kuin lippiksessä. Sen sijaan bägi on ihan kivannäköinen ja vähän irroittelevakin. Piristysruiske on myös mailahuppuna toimiva kisamaskotti.

Herr Kaymerin tyyli on ein bißchen virkamiesmäinen.

Herr Kaymerin tyyli on ein bißchen virkamiesmäinen.

Getty Images

Arvosana: 7,5

Kissankokoisin kirjaimin USA

Jo kaukaa erottaa, Rickie Fowler edustaa Yhdysvaltoja, sillä niin suurin kirjaimin bägin kyljessä lukee USA. Tai siis usa, sillä ehkä fontin koon vastapainoksi on päätetty painaa kirjaimet pienillä alkukirjaimilla. Kansallisuudestaan ylpeiden jenkkien bägi on tietenkin sini-puna-valkoinen ja siinäkin kokoa riittää, eikä värejä ole epäröity käyttää. Lopputulos on kuitenkin ehkä aavistuksen pirteämpi varsinkin Fowlerin peliasun perusteella. Bägiä raikastaa valkoinen pohja.

Rickie Fowler näyttää, mistä hän on kotoisin.

Rickie Fowler näyttää, mistä hän on kotoisin.

Getty Images

Arvosana 8-

Graafinen Japani

Sini-valkonen paita geometrisine kuvioineen graafinen piristysruiske ja vastapaino Japanin lipun punaiselle pallolle. Itse bägi noudattaakin Japanin puna-valkoista väriä. Varsin onnistunut bägi-asukokonaisuus ja rohkeasta paidasta lisäpisteitä.

Yuta Ikedan kisa-asussa ei ole punaista kuin nimeksi.

Yuta Ikedan kisa-asussa ei ole punaista kuin nimeksi.

Getty Images

Arvosana: 8-

Tyylikäs Iso-Britannia

Danny Willettin kokosininen asu, lippu hihassa ja valkoiset yksityiskohdat paidassa sekä lippiksessä muodostavat tyylikkään asukokonaisuuden. Bägissä Iso-Britannian väreillä on iloiteltu kivasti. Lisäksi Iso-Britannian tyylitelty vaakuna pelaajan nimen alla huokuu sopivasti maan pitkää historiaa.

Danny Willett on hallitseva Masters-mestari ja yksi voittajasuosikeista Riossa.

Danny Willett on hallitseva Masters-mestari ja yksi voittajasuosikeista Riossa.

Getty Images

Arvosana: 8+

Heja Sverige

Bägi kirkuu Ruotsin värejä, mutta asu on hyvin hillitty. Yhdistelmä säilyy näin tasapainossa. Ruotsia pidetään vaatesuunnittelijoiden luvattuna maana, jossa on paljon menestyneitä vaatebrändejä. Olympiaurheilijat vaatettaa niistä kaikkein menestynein eli H&M. Onkos tuo sitten ihme, että kokonaisuus on sangen onnistunut.

David Lingmerth ja Henrik Stenson edustavat Ruotsia Riossa.

David Lingmerth ja Henrik Stenson edustavat Ruotsia Riossa.

Getty Images

Arvosana 9-

Etsi luettavaa