Hyppää sisältöön

GameBook toteuttaa Ryder Cupin fanipelin – Rory ei siihen pystynyt, mutta olisitko sinä voittanut Patrick Reedin?

Rory McIlroy hävisi kaksi vuotta sitten huikean kamppailun Patrcik Reedille.

GameBookin uudessa pelissä harrastajagolfarit voivat haastaa omalla pelikierroksellaan ammattilaisten Ryder Cupissa tekemät tulokset neljässä golfin historiaan jääneessä ottelussa.

Miltä kuulostaisi kohdata Yhdysvaltain Patrick Reed Hazeltinen kentällä vuonna 2016 pelatussa Ryder Cupin -ottelussa? No, kivalta ja jännittävältä tietysti, mutta valitettavasti aikakonetta ei ole keksitty ja Reedin pelikaveriksi pääsy Ryder Cupin päätöskierrokselle voisi olla muutenkin helpommin sanottu kuin tehty.

Sen sijaan Reedin voi haastaa esimerkiksi Kytäjällä, Linna Golfissa tai missä ikinä sitten sattuukin pelaamaan – virtuaalisesti tosin. Tämän mahdollistaa Golf GameBookin uusi pelisovellus, jonka suomalaisyritys on toteuttanut yhteistyössä European Tourin kanssa.

Reed voitti pari vuotta sitten Euroopan joukkueen ykkösmiehen Rory McIlroyn ja oli yksi Ryder Cupin ratkaisijoita. Nyt tavallisilla golfareilla on mahdollisuus saada hieman balsamia haavoilleen päihittämällä Reed jälkikäteen.

Golf GameBookin tiedotteen mukaan palvelu toimi siten, että käyttäjät voivat osallistua sovelluksen kautta Ryder Cup -haastepeleihin ja valita vastustajaksi joko USA:n tai Euroopan joukkueen pelaajia. Pelissä verrataan omaa tulosta valitun huippupelaajan tekemiin tuloksiin oikeassa Ryder Cup -ottelussa.

Pelimuoto on luonnollisesti reikäpeli, ja kaikkiaan pelaajien valittavana on McIlroyn ja Reedin kohtaamisen lisäksi kolme muuta kilpailun historiaan jäänyttä ottelua:

  • Christy O´Connor–Fred Couples vuonna 1989
  • Justin Leonard–José-Maria Olazábal vuonna 1999
  • Martin Kaymer–Steve Stricker vuonna 2012

Yhteistä näille neljälle ottelulle on se, että ne päättyivät vasta 18. reiällä.

“Vuosien varrella Ryder Cup on ollut fantastisten golfkohtaamisten näyttämö. Euroopan Tour ihastui ideaan haastepelistä, jossa nämä hetket voidaan elää uudelleen, ja fanit pääsevät samalla myös uppoutumaan reikäpelien tunnelmaan”, toteaa Tom Johnson, European Tourin markkinointijohtaja.

“Ryder Cup fanipeli on hieno jatko Golf GameBookin ja Euroopan Tourin pitkäaikaiselle kumppanuudelle. Aiemmin yhdessä kehitetty fanipeli Your Race to Dubai oli jo välitön menestys. Haastepelejä Euroopan Tourin ammattilaisia vastaan pelattiin Golf GameBookin sovelluksen kautta yli 500 000”, toteaa Mikko Manerus, Golf GameBookin perustaja ja toimitusjohtaja.

”Kehitämme jatkuvasti sovellusta, jotta voimme tarjota golfin ystäville ympäri maailmaa kiinnostavia pelimuotoja. Parhaiden Ryder Cup -hetkien uudelleen kokeminen ja legendaaristen Ryder Cup -pelaajien haastaminen on hieno esimerkki uudenlaisista haastepeleistä.”

Ryder Cup -fanipeleihin pääsee mukaan myös Suomen Golfliiton maksuttoman eBirdie-sovelluksen kautta. Näin Ryder Cup -fanipeli toimii:

  1. Golf GameBook sovelluksen avulla pelaaja voi osallistua Ryder Cup -fanipeleihin. Pelaaja voi valita vastustajan joko USA:n tai Euroopan joukkueesta ja haastaa reikäpeliottelussa ammattilaisten pelaamat tulokset. Fanipelit on valittu ikonisten Ryder Cup -kohtaamisten joukosta niin, että kaikkien pelien ratkaisu tapahtuu vasta 18. väylällä.
  2. Kun pelaaja valitsee joukkueen, jonka puolesta hän pelaa, Golf GameBookin sovellus luo pelin. Fanit voivat osallistua haastepelin millä tahansa 18 reiän kentällä omalla tasoituksella pelaten. Kierroksen aikana pelaaja syöttää omat tuloksensa sovellukseen, joka kertoo kierroksen aikana haastepelin tilanteen ja lopputuloksen.
  3. Golf GameBook toimii Applen iOS-mobiililaitteilla ja Android-puhelimilla.

GameBook julkaisee pelin perjantaina 3.8.

Etsi luettavaa