Hyppää sisältöön

FT ratkeaa huomenna – voittotaistelu menee jännäksi

Peter Puhakalla on huomenna mahdollisuus voittaa Finnish Tourin kokonaiskilpailu

Audi Finnish Tour päättyy huomenna, kun Vuosaaressa pelataan finaalikisan viimeinen päivä. Kisaa johtavat Kalle Samooja ja Peter Puhakka, jolla on mahdollisuus nousta ranking-ykköseksi.

Peter Puhakka lähtee taistelemaan huomenna Audi Finnish Tourin voitosta. Puhakka jakaa kisan johtoasemaa yhdessä Kalle Samoojan kanssa. Mikäli Puhakka voittaa kilpailun, eikä rankingin kärki Tuomas Salminen saa huomenna 94:ää ranking-pistettä enempään, kruunataan Puhakka Finnish Tourin kuninkaaksi kaudella 2017.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, ettei Salminen saa sijoittua toiseksi tai yksin kolmanneksi. Mikäli Salminen jakaa jonkun kanssa kolmannen sijan, ranking-ykköseksi nousee neljänneltä sijalta Puhakka. Mikäli Puhakka sijoittuu toiseksi, saa Salminen epäonnistua huomenna pahasti menettääkseen kokonaiskilpailun voiton.

Puhakka pelasi tänään eilisen 70 lyönnin jatkoksi 68 lyönnin kierroksen. Hänen yhteistuloksensa on siten 6 alle parin.

”Tänään oli superhyvää tuloksen tekemistä. Sain kierrokselle hyvän startin, kun tein ykköselle eaglen ja kolmoselle birdien. Sen jälkeen oli helppo painaa. Huomenna jatketaan samalla mentaliteetilla. Tosin peli on ollut viulunkielellä koko ajan, mutta toivotaan, että se kestää”, Golf Talmaa edustava Puhakka sanoi Finnish Tourin tiedotteessa.

Samoojalla normipäivä

Puhakan pahin kilpakumppani ja pelikaveri huomisella päätöskierroksella on Kalle Samooja. Turkulainen pelasi tänään rutiinikierroksen 71 lyöntiä. Eilen hän onnistui pelaamaan upean 67 lyönnin kierroksen.

”Peli tuntuu ihan hyvältä, ei tässä mitään hätää ole. Tänään tein muutaman virheen, joista tuli kirjautettua pari bogia. Ja kaikki pidemmät putit jäivät lyhyeksi, en saanut niitä millään perille asti. Ne birdiet, jotka sain tehtyä, niin niistä kuuluikin se tehdä. Ei mitään sellaisia bonuksia tullut yhtään”, Samooja sanoi.

”Tuuli ja hiukan eilistä vaikeammat lipunpaikat tekivät kentästä melko haastavan. Mutta kenttä pelaa tällä hetkellä todella hyvänä, siellä on erittäin kiva huiskia menemään.” 

Kilpailun jaetulla kolmannella sijalla yhteistuloksessa -5 ovat Aleksi MyllymäkiOlli JärviMiki Kuronen, Matti Meriläinen ja Tuomas Salminen, joka pelasi avauskierroksen vain 65 lyönnillä. Tänään hän joutui tyytymään tulokseen 74 eli +2.

Ranking-voitto on vielä miehen omissa käsissään, sillä Puhakkaan on eroa vain kaksi lyöntiä. Edessä on siis huomenna varsin jännittävä päivä paitsi itse kisan myös kokonaiskilpailun osalta.

Kuitunen johtaa naisten kisaa

Naisten kilpailussa kärjessä on Golf Talman Anna Kuitunen tuloksella +3. Toista sijaa jakaa kolme pelaajaa: Isabella Sahlberg, Tiia Koivisto ja Hannele Mikkola.

”Rautalyönnit löytyivät tänään, ja birdiepaikkoja oli todella paljon. Oli kiva päivä kentällä”, Kuitunen sanoi.

Kisan tulospalvelu

Kilpailun päätöspäivä käynnistyy lauantaina kello 8.00. Kärkiryhmä lähtee kentälle 9.40.

Etsi luettavaa