FT-avauksen voittanut Matias Honkala: St.Andrews Trophy Linna Golfissa on tärkeä tavoite

Matias Honkala ja Elina Saksa voittivat kauden avauksen Finnish Tourilla

Finnish Tourin kauden avauskilpailu päättyi amatöörijuhliin. Matias Honkala käänsi viiden lyönnin takaa-ajoaseman neljän lyönnin voittoon.

Nevas Golfin Matias Honkalan hurja 68 lyönnin päätöskierros auttoi hänet voittoon Nordcenterin Fream-kentällä pelatussa kauden ensimmäisessä Audi Finnish PGA Golf Tourin osakilpailussa. Kierrostulokset 71–74–68 (-3) pelanneen Honkalan voitto oli lopulta melko selkeä, sillä toiseksi sijoittunut Helsingin Golfklubin Roope Kakko (68–73–77, +1) jäi Honkalasta neljä lyöntiä. Päätöspäivänä Honkalan ja Kakon kanssa kärkiryhmässä pelannut Nurmijärven Golfklubin Ossi Mikkola (74–68–77, +3) sijoittui kolmanneksi.

Naisten kilpailun voittotaistelu oli Aura Golfin Elina Saksan (78–74–69, +5) ja Kanavagolf Vääksyn Anna Backmanin (77–72–73, +6) välinen kamppailu. Backman oli niskan päällä ensimmäisen yhdeksän reiän jälkeen, mutta Saksa kiri takalenkin kahden birdien turvin ohi. Eroa kaksikon välille jäi yksi lyönti. Saksan ja Backmanin takana kolmanneksi nousi Saksan seurakaveri Daniella Barrett (79–76–75, +14).

Vielä amatöörinä pelaava Honkala osallistui kolmatta kertaa Nordcenterin Finnish Tour -kilpailuun. Kahden edellisen kerran sijoitukset olivat olleet kolmas ja toinen, joten voitto täydensi tuon värisuoran. Erityisesti Euroopan Tour -voittaja Roope Kakon voittaminen maistui Honkalalle.

”Kun näin eilen illalla, että pääsen tänään viimeiseen ryhmään, niin kyllä se Kakon päänahan ottaminen oli tavoitteena. Nyt on hyvä fiilis”, Honkala nautiskeli.

”Löin tänään hyvin. Peli lähti hyvin liikkeelle heti ykköseltä, kun tein siihen birkun, ja kakkosella sain pelastettua hyvän parin. Siitä oli hyvä lähteä jatkamaan”, Honkala kertasi peliesitystään.

Amatööristatuksensa takia Honkala ei voi vastaanottaa rahapalkintoja, ja sen takia kilpailun suurin shekki, 2650 euroa, ojennettiin toiseksi sijoittuneelle Kakolle.

Kärkikolmikon takana neljättä sijaa jakoivat Nokia River Golfin Aleksi Myllymäki ja Oulun Golfkerhon Juhana Kukkonen (+4). Nurmijärven Golfklubin Miki Kuronen, St.Laurence Golfin Casper Simberg ja Vihti Golf Clubin Eetu Isometsä (+6) sijoittuivat jaetulle kuudennelle sijalle.

Naisten kilpailun voittanut Saksa otti jo kauden toisen voittonsa. Viikko sitten hän juhli Finnish Junior Tourilla Kullo Golfissa. Kumpi voitto maistuu paremmalta?

”Kyllä tämä nousi tärkeämmäksi voitoksi, kun tämä on se kiertue, jota tulen enemmän pelaamaan”, Saksa sanoi.

Saksa ja Backman ovat hyviä ystäviä keskenään, ja kavereiden välinen voittotaistelu oli lauantaina todella tiukka ja tasainen. Voittotaistelu kaveria vastaan ei ollut ensimmäinen laatuaan.

”Me olemme pelanneet niin montaa kertaa vastakkain, ettei se enää haittaa. Anna oli huippu kilpasisko, ja tsemppasimme toisiamme kierroksen aikana. Lähdemme tänään yhdessä Cheekin keikallekin, eli ihan hyvä, ettei syntynyt mitään riitoja”, Saksa naureskeli palkintojenjaon jälkeen.

Naisten kilpailussa neljännen sijan jakoivat Golf Talman Nicola Fall, Suur-Helsingin Golfin Anna Kuitunen ja Nokia River Golfin Emmi Jalkanen (+15).

Audi Finnish PGA Golf Tour jatkuu puolentoista viikon kuluttua Vuosaaressa pelattavalla osakilpailulla.

Lähde: Finnish Tour tiedote

Juha Hakulonen

Honkala: ”Pelaan Finnish Touria ja kansainvälisiä amatöörikisoja”

Matias Honkala sai varmasti ison kasan itseluottamusta kääntäessään viiden lyönnin takaa-ajon neljän lyönnin voitoksi. Käsi ei tärissyt viimeisellä kierroksella, vaan pian 19-vuotta täyttävä Honkala pelasi lähes virheettömän kierroksen kääntäen pelin.

”Pelasin tosi hyvän kierroksen. Kaikki meni oikeastaan suunnitelman mukaan. Tämä oli toinen voittoni Finnish Tourilla, ensimmäinen tuli kaksi vuotta sitten Linna Golfissa”, Honkala kertaa.

Tänä vuonna Suomen ykkösamatööreihin kuuluva Honkala aikoo jatkaa amatööripelien lisäksi Finnish Tourin kilpailuissa.

”Kansainväliset kisat ovat tärkeimmät. British Amateur on luonnollisesti yksi kauden kohokohtia. Tämän lisäksi St.Andrews Trophy joukkueeseen olisi mahtavaa päästä. Manner-Euroopan ja Brittien välinen ottelusarja käydään Linna Golfissa”, Honkala kertoo.

Timo Rauhalan valmennuksessa oleva Honkala on treenannut talven kovaa Planmeca Golf Areenalla ja ulkomaanleireillä. Kauden kisat eivät olleet täysin tyydyttäneet Honkalaa ennen Nordcenterin voittoa.

”Tärkeintä on saada peli kovaan kuntoon kun kesän isot kisat käynnistyvät. Tämä oli hyvä osoitus siitä, että ollaan tehty oikeita asoita. Kesällä olisi tarkoitus olla kovassa iskussa”, Honkala myöntää.

Amatöörinä vielä viihtyvä Honkala ei halua spekuloida ammattilaiseksi siirtymisellä. Suunnitelma aiheesta on olemassa, mutta hän haluaa asian vielä omana tietonaan.