Hyppää sisältöön

French Open – Ilosen triplabogi venytti matkaa kärkeen mutta sunnuntaille on tärkeä tavoite

Mikko Ilonen yrittää kesyttää Valderraman vaikean kentän.

Mikko Ilosen triplabogi väylälle 5 lähetti kierroksen väärään suuntaan.

Ilosen kierros alkoi hyvin. Kahdella avausväylällä birdie putit hipoivat reiän reunaa. Par viisi kolmannelle syntyi nätti birdie. Vitosväylällä avaus karkasi oikealle syvään heinikkoon ja puun alle. Toinen lyönti ei kantanut ulos heinikosta ja päätyi vielä syvempään raffiin. Ilonen sai pallon griinille vasta viidennellä ja missasi tupla putin kolmesta metristä. Bogit syntyivät myös väylille 6, 11 ja 12. 

Tuulisessa kelissä kentän loppuväylät olivat vaikeita mutta Ilonen piti pintansa taistellen päivän tulokseksi 75 (+4). Ilosen yhteistulos -1 oikeuttaa kolmanteentoista sijaan. Vaikka kierros oli pettymys antoi hyvä lopetus mahdollisuuden tärkeään onnistumiseen sunnuntaina. Kilpailussa jaetaan neljä mahdollista karsintapaikkaa Open Championshipiin. Kutsun Openiin saavat neljä parasta pelaajaa, joilla ei ole vielä pelioikeutta. Lisäksi pelaajan on sijoituttava kahdentoista parhaan joukkoon. 

Ilosen onneksi suurin osa kärkipelaajista on jo matkalla Openiin ja tällä tuloslistalla Ilosen karsintapaikka on vain lyönnin päässä. Sunnuntain on siis vielä paljon pelattavaa. 

Myös Rory McIlroy sai kierrokselle ikävän alun. Pari huonoa draivia, missatut par putit ja etuysin tuloskorttiin 40 lyöntiä. McIlroy kuitenkin käänsi onnensa takaysillä. Pallonlyöminen muuttui loistavaksi ja onnistumisia syntyi myös griineillä. Tuuliselle ja haastavalle takaysille syntyi viisi birdiä eikä ainuttakaan bogia. Rory kiri yhteistulokseen -6 ja toiselle sijalle.

GettyImages

Varsinkin Roryn rautalyönnit osoittivat kehitystä. McIlroy kertoi perjantaina, että svingimuutokset tuntuvat vielä hieman epämukavilta mutta pallot lentävän sinne minne pitää. Rautalyönneissä nähdään runsaasti vajaita saattoja, joilla Rory näyttää kontrolloivan mailan vapautusta. Alkukaudesta peliä vaivasivat etenkin vasemmalle karanneet lähestymiset. Uusi svingi tähtää selvästi tämän virheen kontrolloimiseen. 

Kilpailua johtaa Ilosen kanssa lauantaina pelannut Thongchai Jaidee (-8). Thaimaalainen pelasi konservatiivisesti ja nakutti päivän tulokseksi 68 (-3). Varman lyömisen lisäksi putteri toimi loistavasti läheltä ja kaukaa. 

Leaderboard

 

Etsi luettavaa