Fred Couples löysi 63-vuotiaana golfissa uuden hurmoksen: ”Tämä oli elämäni paras kierros”

Kaliforniassa asuva harmaa pantteri Fred Couples osoitti kilpakumppaneilleen ja harrastajille, että kuusikymppisenäkin voi pelata elämänsä parasta golfia. KUVA: GETTY IMAGES

Entinen maailmanlistan ykkönen ja The Mastersin sankari hämmmästytti itsensäkin täydellisyyttä hipovalla kierroksella (60,-12), joka tuotti hänelle uran 14:n ykköstilan Champions Tourilla.

Kilpailu kärkipaikoista 50 vuotta täyttäneiden kiertueella USA:ssa on vuosi vuodelta tiukempaa. Vetreitä viisikymppiä tulee kehiin, mutta kokeneemmatkin konkarit ja legendat kykenevät nostamaan tasoaan ja ylittämään omat odotuksensa..

Näin kävi viikonloppuna Fred Couplesille, joka 63-vuotiaana lukeutuu pelaajiin, joiden menestys on nuorempien keskellä hatunnoston arvoinen suoritus.

Couplesille osui sunnuntaina pöljä päivä, lyöntejä kertyi 60, joka on 12 alle Prestonwood Country Clubin parin.

Boom Boom -lempinimen parhaina vuosinaan saanut Couples (68-68-60,-20) karkasi kuuden lyönnin marginaalilla voittoon. Edellisestä oli aikaa yli viisi vuotta. Sunnuntain superkierros ja voitto oli melkoinen yllätys myös sankarille itselleen.

”Sanoin ennen kierrosta jonkun pelaavan tuloksen 65 tai 66 ja purjehtivan voittoon.”

”Oma lämmittelyni rangella tuntui paremmalta kuin koskaan aiemmin. Löin kierroksen aikana yhden heikon lyönnin esteeseen, mutta selvisi parilla upotettuani pitkän putin. Tämän jälkeen aloin upotella putteja.”

”On helppoa nostaa juuri pelaamansa kierroksen arvoa, mutta nostan tämän kaikkien aikojen parhaaksi kilpailuissa tekemistäni”, Couples luonnehti päiväänsä.

Lausunto on varsin vahva, kun muistetaan se, että Fred Couplesilla on PGA Tourin ja Champions Tourin ykköstilojensa lisäksi melkoinen määrä voittoja ympäri maailman. Tuorein menestys huomioiden yhteensä 63.

Läpi uransa selkävaivoista kärsinyt Fred Couples aloitti kisakautensa vasta huhtikuussa The Mastersissa. Viikonlopun kisa oli vuoden kahdeksas, samalla viimeinen.

Fred Couples on aiemminkin hämmästyttänyt ikämiehenä saavutuksillaan.

The Mastersissa hän oli kärkitaistossa 50-vuotiaana kaudella 2010 sijoittuen lopulta kuudenneksi.

”Pidän taukoa ja jatkan lyömistä taas ennen vuodenvaihdetta”, USA:n joukkueen kapteenina Presidents Cupissa kolmasti aktiiviuransa jälkeen toiminut Couples kertoi suunnitelmistaan.