Francesco Molinari teki historiaa – huikea viikonloppu ratkaisi The Openin voiton Italiaan

Francesco Molinari upotti päätösreiällä birdien

The Open Championshipin voitto meni ensimmäistä kertaa Italiaan, kun Francesco Molinari juhli maailman vanhimman major-turnauksen voittoa.

FRANCESCO MOLINARI on vuoden 2018 The Openin voittaja. Birdieen kisansa lopettanut Molinari otti voiton kahden lyönnin erolla ennen neljän pelaajan ryhmää, johon kuuluivat Justin Rose, Rory McIlroy, Kevin Kisner ja Xander Schauffele.

Major-turnauksen voitto oli Molinarille uran ensimmäinen. Samalla se oli historian ensimmäinen golfin arvoturnauksen voitto Italiaan.

Voiton varmistuttua Molinari keräili itseään jonkin aikaa pelaajien loungessa. Hetki oli hänelle erittäin tunteellinen. Voittopuheessaan mies kiitti vaimoaan, perhettään ja laajaa tiimiään taustallaan, johon kuuluvat muun muassa svingi-, putti- ja fysiikkavalmentaja.

”What a week”, Molinari aloitti kiitospuheensa.

MOLINARI RATKAISI voiton pelaamalla käsittämättömän kypsää peliä päätöspäivänä. Hän onnistui tarvittaessa tekemään up & downin, kun sitä tarvittiin. Hän upotti kierroksen aikana monta pari–kolmemetristä par-puttia.

Paljon Molinarin tasaisuudesta kertoo se, että hän teki tänään 16 paria ja kaksi birdieä, mikä riitti vaikeissa olosuhteissa pelatussa kisassa ainakin uusintaan saakka.

Italialainen pelasi viikonlopun häikäisevän hyvin, kahdeksan alle parin (65-69). Hän ei tehnyt yhtään bogia sen paremmin lauantaina kuin sunnuntainakaan, mikä nostaa hänen suorituksensa arvon erittäin korkealle. Vaikka Molinarin tulos oli tänään eilistä neljä lyöntiä heikompi, hänen päätöskierroksensa oli jos mahdollista kolmatta kierrosta paljon parempi kovan tuulen ja äärimmäisen kovan paineen takia.

The first ever Italian Major Champion ?? #TheOpen pic.twitter.com/z2jOKL6fTD

— The Open (@TheOpen) 22. heinäkuuta 2018

Viikonloppuna ainostaan Justin Rose (64-69) pelasi paremman tuloksen kuin kilpailun voittaja. Englantilainen oli viikonlopun suurin nousija, sillä Rose läpäisi toisen kierroksen päätösreiän birdien ansiosta juuri ja juuri cutin, mutta olympiavoittajan voittajan lopullinen sijoitus oli upeasti toinen.

Päivän suurin pettymys oli Jordan Spiethin esitys. Kärkipaikalta päätöspäivään lähtenyt amerikkalainen pelasi tuloksen 76 (+5) ja putosi yhdeksänneksi.

MOLINARI ON ollut tällä kaudella häikäisevän hyvässä vedossa, sillä ennen The Openia hän oli voittanut kilpailun sekä PGA Tourilla että European Tourilla, jossa voittoisa kisa oli kiertueen lippulaivakilpailu Wentworthissä, Lontoossa.

Viime elokuussa Francesco sijoittui PGA Championshipissä toiseksi ja sai kisasta arvokasta kokemusta major-kilpailun voittokamppailussa olemista.

Voitollaan hän myös sementoi paikkansa Euroopan Ryder Cup -joukkueessa. Aiemmin hän on edustanut kotimaanosaansa kisassa vuosina 2010 ja 2012.

YKSI PÄIVÄN suurista nimistä oli Tiger Woods, joka taisteli loppuun saakka kilpailun voitosta. Jälkiviisaana Woodsin voittohaaveet kaatuivat 11. ja 12. reiällä sattuneeseen heikkoon hetkeen. Woods pelasi reiät kolme yli parin.

Viimeisellä reiällä Woods puttasi lyhyehkön birdie-putin ohi, kun hän oli käytännössä jo menettänyt mahdollisuutensa voittoon.

17. reiällä Woods näytti huippuvuosiltaan tuttua tappajanvaistoaan, kun hän tosissaan yritti upottaa birdieä viheriön ulkopuolelta.

Woodsin nousu takaisin golfin huipulle lisää entisestään mielenkiintoa PGA Championshipiä eli kauden viimeistä majoria kohtaa. Se pelataan elokuun puolivälissä Quail Hollow’n kentällä.