Fitzpatrickille uran suurin shekki

Matthew Fitzpatrick juhli päätöskisan voittoa vanhempiensa kanssa.

Englannin Matthew Fitzpatrick oli ykkönen Euroopan Tourin päätöskilpailussa. Nuorukainen ansaitsi voitollaan yli miljoona euroa.

Euroopan Tourin kausi 2016 on paketissa. Kauden päätöskisassa DP World Tour Championshipissä paras oli 22-vuotias Matthew Fitzpatrick, joka voitti kilpailun tuloksella 17 alle parin (69-69-66-67). Toiseksi sijoittui toinen nuori engelsmanni eli Tyrrell Hatton, 25. Hän jäi maanmiehestään vain lyönnin (71-66-67-68).

Fitzpatrick ratkaisi kisan päätösreiällä. Hän onnistui tekemään par-viitoselle birdien, kun Hatton sortui bogiin. Kolmanneksi sijoittunut Charl Schwartzel jäi voittajalle kolme lyöntiä.

Fitzpatrick tienasi voitostaan noin 1,2 miljoonaa euroa. Sen ansiosta hän nousi rahalistalla kymmenen joukkoon kuudenneksi. Hatton nousi toisen sijansa ansiosta rahalistan neljänneksi. Hattonin osuus yli seitsemän miljoonan euron palkintopotista oli noin 800 000 euroa.

Euroopan Tourin rahalistan voitto Henrik Stensson, joka ylsi ainoana yli neljän miljoonan euron tienesteihin. Toiseksi sijoittui Danny Willett ja kolmanneksi Alex Noren. Rory McIlroyn oli tyytyminen viidenteen sijaan.

Mikko Ilonen sijoittui päätöskisassa 50:nneksi. Ilosen sunnuntain kierros sujui 71 lyönnillä. Hänen yhteistuloksensa oli yksi alle parin (70-73-73-71). Rahalistalla Ilonen sijoittui 58:nneksi.