Hyppää sisältöön

Fittaa putterin lie-kulma

Hideki Matsuyama on onnistunut parantamaan puttaamistaan merkittävästi. Yhtenä syynä voidaan nähdä paremmin sopiva putterin lie-kulma.

Matsuyama on urallaan ollut yksi tourin parhaista rautapelaajista mutta heikoimmista puttaajista. Kaudella 2016 Hideki sijoittui Strokes Gained Putting tilastossa vasta sijalle 103 häviten 0,25 lyöntiä per kierros tourin keskiarvolle. Rautapelissä hän oli tourin kolmanneksi paras voittamalla lähestymisillään 0,774 lyöntiä per kierros. 

Matsuyamalla oli tapana jättää putterin kärki ilmaan griineillä. Asento ei ole ihanteellinen putterille sillä se saa lavan osoittamaan kohteesta vasemmalle. Alla kuva Hidekin aikaisemmasta asennosta. 

GettyImages

Lähikuvassa nähdään putterin asento. Lavan kärki on ilmassa, mikä saa lyöntipinnan osoittamaan hieman vasemmalle. 

GettyImages

Seuraavassa kuvassa Matsuyaman asento Kiinan WGC HSBC Champions kilpailusta 2016, jossa Hidekin putteri on täydessä liekissä. Japanilainen on tehnyt 36 reikään 19 birdiä. 

GettyImages

Ero ei ole suuri mutta putterin varsi on selvästi pystymmässä asennossa. Seurauksena lapa on täydellisessä kulmassa griinin pintaan nähden.

GettyImages

Pienilläkin eroilla on suuri vaikutus pitkässä juoksussa ja lapa kannattaa ehdottomasti säätää oikeaan asentoon. Tämä voidaan tehdä säätämällä puttiasentoa kuten Matsuyama tai vääntämällä putterin lie-kulmaa asiantuntevassa golfliikkeessä.

Etsi luettavaa