Hyppää sisältöön

Finnish Tourin miesten kisassa supertasaista, kärjessä yhteensä kahdeksan Challenge Tour -voiton kolmikko

Finnish Tour käynnistyi yleisessä sarjassa edellisvuoden tapaan Roope Kakon voitolla.

Finnish Tourin avauskilpailua johtaa ensimmäisen kierroksen jälkeen kolmikko, jolla on yhteensä kahdeksan Challenge Tour -voittoa.

Roope Kakko, Kim Koivu ja Antti Ahokas johtavat ensimmäisen kierroksen jälkeen Hill Side Golfissa käynnissä olevaa Finnish Tourin avauskilpailua. 

Kärkitroikkaa ei voi pitää suurena yllätyksenä, sillä kyseessä on meritoitunut trio. Kun heidän Challenge Tour -voittojen määrän summaa, saadaan tulokseksi luku kahdeksan.

Kakolla ja Koivulla voittoja on kolme, Ahokkaalla kaksi. Yksi Kakon voitoista tuli European Tourin ja Challenge Tourin yhteiskisasta, joten hän kuuluu myös ET-voittajien kunniakkaaseen kategoriaan.

Kolmikko kiersi Hill Side Golfin Hill-kentän tulokseen 66 (-6). Heillä on lyönnin johto Janne Kaskeen, Sami Santalaan ja Matias Honkalaan, jotka selvittivät Hill-kentän siis tulokseen 67 lyöntiä.

Koivu tyytyväinen lähipeliin

Koivu kertoi Finnish Tourin tiedotteessa, että avauskierroksen hyvä tulos pohjautui pitkälti vahvaan lähipeliin. Sen sijaan avauspeli ei ollut terävimmillään.

”Tämä on sellainen kenttä, jossa draiverilla ei tarvitse ihan aina osua latuun ja silti pystyy tekemään tulosta. Mutta niihin väyliin mihin piti lyödä hyvä draivi, niihin sen löin”, Koivu sanoi.

Antti Ahokkaalle kilpailua edeltävä ilta oli tärkeässä roolissa kilpailuun valmistautumisessa.

”Eilen illalla tuntui siltä, että sain ensimmäistä kertaa tällä kaudella sellaista latinkia tähän hommaan. Tuntui, että se toi peliin virtaa. Tässä on ollut vähän sellainen välitilatunnelma pidemmän aikaa. Mutta kiva oli pelata, ja puttasin hyvin. Sitä tuo kenttä vaatiikin, että siellä voi pelata hyvin”, Ahokas ruoti avauspäiväänsä.

Ahokas myös nautti täysin siemauksin pelaamisesta Janne Kasken kanssa. Vanhoilla juniorimaajoukkuekaveruksilla riitti paljon juteltavaa kierroksella.

”Ei olla pitkään aikaan törmätty Jannen kanssa. Oli todella kiva turista vanhoja juttuja”, Ahokas iloitsi.

Jännittävä viikonloppu luvassa

Muutenkin kisa on supertasainen, sillä kolmen lyönnin sisälle mahtuu peräti 19 pelaajaa. Se on harvinaista Finnish Tourilla, jossa normaalisti erot karkaavat suuriksi. Vertailun vuoksi: vuosi sitten Nordcenterin Fream-kentällä pelatussa avauskilpailussa vain kuusi pelaajaa mahtui avauskierroksen jälkeen kolmen lyönnin sisään.

Koronaviruksen vuoksi avauskisaan lähti viivalla poikkeuksellisen laaja joukko nimekkäitä suomalaisia golfammattilaisia, kun ulkomailla ei voi kilpailla, joten mukana on European Tour -pelaajia lukuun ottamatta käytännössä koko parhaimmistomme.

Kisasta on joka tapauksessa luvassa jännittävä taistelu, sillä kuuden lyönnin sisään mahtuu 40 pelaajaa ja Hill Side Golf tarjoaa pelaajille mahdollisuuden huipputulokseen.

Kilpailua voi seurata viikonvaihteessa suorana Ruutu+ -kanavalta. Myös paikan päälle voi mennä katsomaan kovatasoista golfia, kunhan muistaa pitää huolta turvaetäisyyksistä ja huolehtii myös muista koronaohjeistuksista.

Naisten sarjassa johdossa on amatöörikaksikko Petra Salko ja Krista Junkkari. Uutisen naisten kisasta löydät täältä.

Tulospalvelu miehet | Tulospalvelu naiset

Etsi luettavaa