Hyppää sisältöön

Finnish Tourin avauksesta tulee poikkeuksellisen kovatasoinen kilpailu, vaikka ET-miehet jättävät sen väliin

Ursula Wikström teki viimeisellä reiällä eaglen

Finnish Tour käynnistyy perjantaina. Kisa houkutteli paljon nimekkäitä pelaajia, eivätkä kaikki ilmoittautuneet mahtuneet mukaan.

Harvoin näkee Finnish Tourilla yhtä nimekästä osanottajajoukkoa, vaikka neljä European Tour -pelaajaamme jättääkin kisan väliin.

Mukana ovat muun muassa Kim KoivuJanne KaskeRoope KakkoOliver Lindell ja Lauri Ruuska. Ladies European Tourilla pelaavia naisia edustavat muun muassa Sanna NuutinenUrsula Wikström ja Noora Komulainen.

Potissa on miehille 10 000 euroa ja naisille 5 000 euroa. Mukaan ilmoittautui 216 pelaajaa, kun 156 mahtui mukaan. Miehiä viivalla on 126 ja naisia 30.

Alunperin kilpailussa piti olla mukana myös European Tour -voittaja Sami Välimäki, mutta hän perui osallistumisensa, kun viime viikolla tuli tieto siitä, että European Tour jatkuu heinäkuussa.

”Päätin, että en pelaa tässä vaiheessa kilpailua, kun tuo Euroopan-kiertueen kalenteri selkisi”, Välimäki perusteli Helsingin Sanomissa.

Ruuska harjoitellut kovaa

Finnish Tourin tiedotteessa Lauri Ruuska kertoi, että hän on käyttänyt koronatauon harjoittelun merkeissä. Ruuskan valmentajan on toiminut jo muutaman kauden ajan David Silva. Tällä kaudella Ruuskan piti pelata Challenge Touria ja Nordic Leagueta, mutta kansainväliset kilpailut ovat olleet virustilanteen vuoksi enemmän tai vähemmän tauolla.

”On todella kiva päästä pelaamaan. Tässä pitää olla nöyränä ja osallistua niihin kisoihin, mihin nyt on mahdollista osallistua”, Ruuska sanoo.

”Nyt on harjoiteltu todella kovaa, ja aika paljon peliä on kehitetty. Hyvään suuntaan tässä ollaan menossa, mutta pelikunnon näkee vasta sitten viivalla.”

Myös Ursula Wikström arvelee, että pitkän tauon vuoksi pelituntuma voi olla kateissa.

”Kisakunnosta ei ole pienintäkään hajua. Se on täysi yllätys varmasti kaikille. Tässä on kuitenkin niin pitkä tauko edellisestä kilpailusta”, Wikström kertoi tiedotteessa.

Normaalisti Finnish Tourilla ei ole erikseen naisten sarjassa palkintoa, mutta Suomen Golfliiton tuki mahdollisti 5 000 euron palkintopotin myös naisille.

”Kilpaileminen on sitä, mitä tässä haluaa tehdä. Ja kisassa on mukana käytännössä kaikki kärkinaiset, joten hyvä kisa saadaan varmasti aikaiseksi”, Wikström ennustaa.

”Yleisö on tervetullut”

Aiemmasta tiedosta poiketen yleisö on tervetullut seuraamaan Hill Side Golfin kilpailua. Golfkenttää edustava Jyrki Nykänen kertoo, että Hill Side Golfissa järjestelyt on tehty siten, että katsojille taataan riittävät turvaetäisyydet. Normaalisti Finnish Tourin kilpailuihin ei ole suoranaista yleisöryntäystä, mutta nimekkäät pelaajat saattavat houkuttaa väylien reunoille normaalia enemmän katsojia.

”Jos tulee sadetilanne, klubi varattu ainoastaan pelaajille. Muuten meillä on väylävalvojia varmistamassa, ettei yli 500:ttä sataa ihmistä pääse kokoontumaan samaan paikkaan”, Nykänen sanoo.

Audi Finnish PGA Golf Tourin johtaja Teemu Laakso muistuttaa, että elämme edelleen poikkeuksellisia aikoja.

”Virus on edelleen keskuudessamme ja on ensiarvoisen tärkeää, että muistamme sen ja käyttäydymme kisoissa sen mukaan. Kisatapahtumiin osallistuvien on muistettava toimia vastuullisesti, jotta voimme viedä tapahtumat turvallisesti läpi pelaajien, katsojien ja toimitsijoiden osalta.”

Viikonlopun kierroksia on mahdollista seurata suorana lähetyksenä Nelosen Ruutu+ -palvelun kautta. Lauantaina lähetys käynnistyy kello 13 ja sunnuntaina kello 9.30.

Juttua on korjattu: Yleisöltä ei ole kilpailuun pääsy kielletty, vaan katsojat ovat tervetulleita seuraamaan kilpailua.

Etsi luettavaa