Speedgolfin SM-kisoissa hurja tulostaso – Andreas Finn piti Jari Pitkälän takanaan

Kilpailun ainoa ulkomaalainen Andreas Finn (68-73,-3) kiihdytti toisella kierroksella juoksuvauhtiaan Kytäjän North Westilla, ja piti vaivatta paikkansa kisan ykkösenä.

Tulostaso Finnish Speedgolf Championshipissa pysyi toisenakin päivänä erinomaisena.

Vajaan kolmen lyönnin johdossa kierrokselle lähtenyt Ruotsin Andreas Finn joutui kirjauttamaan korttiinsa torstain superkierroksen (68) jatkeeksi viisi lyöntiä enemmän (73).

Kentän pelattava mitta oli noin 5 500 metriä, juostavaa matkaa kertyi lähes 9 kilometriä.

Ruotsalainen teräsmies Andreas Finn antoi speedgolfin suomalaistähdistölle kovan työnäytteen ja saavutti Finnish Speedgolf Championshipin ykköstilan selvällä erolla.

Finnin edellä perjantain kierroksella jolkottanut ykköshaastaja Jari Pitkälä sai kierroksen aikana havaita Finnin kiristäneen juoksuvauhtiaan.

Torstaina Pitkälä oli 26 sekuntia ruotsalaista nopeampi ajallaan 55 minuuttia ja 24 sekuntia.

Perjantaina Finn löi tauluun ajan 54 minuutttia 40 sekuntia. Saman kierrostuloksen (73,+1) tehnyt Pitkälä oli lähes kaksi minuuttia kilpakumppaniaan hitaampi, mikä kasvatti eron lähes kaksinkertaiseksi.

Finnin kultamitali tuli lyönneiksi muutettuna yli 4,5 lyönnin erolla ennen Pitkälää.

Kolmanneksi nousi päivän toiseksi parhaan juoksuajan tehnyt Henrik Honkalehto ennen hallitsevaa maailmanmestaria Mikko Rantasta.

Naisten sarjan ykkönen oli totutusti Milla Hallanoro, seniorien ykkönen Timo Eskeli.

Kultamitalisteja hymyilyttää. Milla Hallanoro, Andreas Finn ja Timo Eskeli.