Hyppää sisältöön

Finau huipputuloksella Phoenix Openin kärkeen – näin hullulta näyttää, kun kulttikisan portit avataan

Tony Finau kunniotti lauantaina koripalloilija Kobe Bryantin muistoa pelaamalla 16. reiän hänen pelipaidassaan.

Kärkimies Tony Finau, muut pelaajat ja järjestäjät kunnioittavat kisaviikon aikana monella tavalla koripallotähti Kobe Bryantin muistoa.

Ryder Cup -pelaaja Tony Finau johtaa kolmen kierroksen jälkeen Arizonassa peattavaa Waste Management Phoenix Openin. Finau nousi johtoon pelattuaan lauantaina tuloksen 62 alittaen TPC Scottsdale -kentän parin yhdeksällä lyönnillä.

Finaulla on huomenna mahdollisuus napata uransa toinen PGA Tour, mutta helppoa se ei tule olemaan, sillä kolmen lyönnin sisällä on vielä seitsemän pelaajaa.

30-vuotiaan amerikkalaisen tulos ennen päätöspäivää on -16 (69-66-62). Toisena oleva Webb Simpson on häntä lyönnin perässä. Simpsonin päivän kohokohta oli hole-in-one 12. reiällä.

Waste Management Phoenix Open tunnetaan siitä, että kisaa seuraa vuosittain huikea määrä yleisöä, joista suuri osa kerääntyy 16. reiän katsomoihin.

Yleisön meno kentällä on tunnetusti hulvatonta ja tunku aamuisin on kova, kun ihmiset ryntäävät  hakemaan parhaita paikkoja katsomoista heti, kun portit aukeavat.

Portit aukeavat neljältä aamulla, joten yleisöllä on tuntikaupalla aikaa virittäytyä kisatunnelmaan. Sunnuntaina 16. reiällä kunnioitetaan helikopterionnettomuudessa kuolleen Kobe Bryantin muistoa. Kyseisellä reiällä lipun toisella puolella on numero 8 ja toisella puolella 24, jotka olivat koripallotähden pelinumerot.

Lippu on Los Angeles Lakersin keltavioleteissa väreissä.

Lauantaina monen pelaajan nähtiin pukeutuvat 16. reiällä puolestaan Bryantin pelipaitaan. Legenda on huomioitu kisaviikon aikana monella eri tavalla. 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa