Hyppää sisältöön

Ferry Pointin kenttä vaati veronsa – Nuutinen paras suomalainen avauskierroksen jälkeen

Sanna Nuutisen kuntopuntari osoittaa oikeaan suuntaan. Hän on päässyt jatkoon kauden kaikissa neljässä kisassaan. KUVA: TRISTAN JONES / LET

Vain viisi pelaajaa alitti torstaina parin Ladies European Tourin kilpailussa New Yorkissa. Sanna Nuutinen aloitti suomalaisista parhaiten.

New Yorkissa käynnistyi eilen Ladies European Touriin kuuluvan Aramco Team Seriesin kauden toiseksi viimeinen kilpailu. Kisa pelataan Trump Links at Ferrypoint -kentällä, joka osoittautui haastavaksi jopa maailman parhaille naispelaajille koleassa säässä.

Kilpailu johdossa oleva Belgian Manon de Roye oli nimittäin ainoa, joka onnistui alittamaan kentällä 70 rajan. Hän johtaa kilpailua tuloksella 68 (-4). Toisena on olympia- ja major-voittaja Yhdysvaltain Nelly Korda ja yhdessä Ruotsin Madelene Sagtrömin kanssa tuloksella 70 (-2). Korda on maailmalistalla neljäntenä ja Sagström 30:ntena.

Parin onnistuivat alittamaan myös Yhdysvaltain Lexi Thompson ja Slovenian Pia Babnik, jotka jakavat neljättä sijaa tuloksella 71 (-1). Thompson mahtuu maailmanlistalla 10 parhaan joukkoon.

Suomalaisista parhaiten vaikean kentän selvitti Sanna Nuutinen, joka jakaa 22:ta sijaa tuloksella 74 (+2). Kuudenteen sijaan Nuutisella on vain kaksi lyöntiä eroa.

Noora Komulainen pelasi ensimmäiset 18 reikää 77 lyönnillä (+5) ja Ursula Wikström 78 (+6). Tiia Koivisto on 61:ntenä tuloksellaan 79 (+7).

Uransa viimeistä kilpailua pelaava Krista Bakker on 78 pelaajan joukossa sijalla 69 pelattuaan kentän tulokseen +9 (81).

Aramco Team Seriesissä palkintopotissa on miljoona dollaria, josta puolet jaetaan joukkuekisassa. Siinä parhaissa asemissa suomalaisista on Komulainen, joka pääsi Nelly Kordan kipparoimaan joukkueeseen. Kordan tiimi (-8) on avauskierroksen jälkeen kolmantena kolme lyöntiä Leona Maguiren (-11) joukkuetta perässä.

Hyvissä asemissa on myös kisan kärjessä olevan Manon de Royen joukkue, jossa pelaa Nuutinen. He ovat avauskierroksen jälkeen tuloksessa -7.

Yksilökisan tulospalveluJoukkuekisan tulospalvelu

Etsi luettavaa