Hyppää sisältöön

European Tourin uusi vuosi: Ennustamme viisi läpimurtopelaajaa

Matthias Schwab voi arviomme mukaan taistella paikasta Ryder Cupiin

European Tourin uusi kausi on alkanut ja kisojakin on saatu valmiiksi kaksi kappaletta. Ennustetaan kuitenkin, ketkä pelaajat lyövät todenteolla läpi vuoden 2020 aikana.

European Tourin kauden kolmas ja vuoden ensimmäinen kilpailu käynnistyy torstaina Etelä-Afrikassa. Vuodesta on varmasti luvassa mielenkiintoinen ja lisämaustetta tuo tietenkin Olympialaiset sekä Ryder Cup syyskuun lopussa. 

Kiertueelta on ponnistanut vuosien saatossa lukuisia supertähtiä. Maailmanlistan ykköseksi European Tourin pelaajista ovat nousseet viime vuosina niin Rory McIlroy kuin Brooks Koepka. Kuka onnistuu kaudella 2020 tekemään suurimman läpimurron tähtisikermään? 

Vuoden 2019 tulokkaaksi valittiin Race to Dubai -listalla Robert Macintyre, joka debyyttikaudellaan ylsi listan sijalle 11, vaikka voitto jäikin vielä saavuttamatta. 

Tässä on GoGolfin arvio viidestä tulevan vuoden läpimurtopelaajasta: 

1. Callum Hill (Skotlanti 25-v) 

Challenge Tour -rankingin kakkonen nousi käytännössä pelkkää Challenge Touria kiertämällä maailmanlistalla sijalle 110. Vuoden päätteeksi sijoitus on 114. Vuoden 2019 aikana pelatuissa seitsemässä ET:n kisassa Hill oli myös kolme kertaa 17 parhaan joukossa. 

Läpimurron määritelmä: Debyyttikaudella European Tourilla mahtuu Race to Dubain 20 parhaan joukkoon ja voittaa osakilpailun.

2. Adri Arnaus (Espanja, 25-v) 

Teki monella mittarilla läpimurron sijoittumalla Race to Dubaissa 41:nneksi avauskaudellaan. Silti miehen potentiaali tuntuu olevan niin valtava, että jopa taistelu paikasta Ryder Cupiin on perusteltua. Hän on European Tourin versio maanmiehestään Jon Rahmista. 

Läpimurron määritelmä: Voitto ja Race to Dubai top-10

3. Tapio Pulkkanen (Suomi, 29-v)

Tuntuu hyvältä sanoa, että Pulkkanen on ollut alisuoriutuja European Tourilla kahdella ensimmäisellä kaudellaan, sillä koskaan ei ole helppoa pitää pelioikeuttaan. Kun mies on kuitenkin todistanut taitonsa voittamalla Challenge Tourin rankingin, voidaan Pulkkaselta odottaa paljon isompia tekoja. Pari viikkoa sitten hän kertoi, että hänellä on ollut aluksi vaikea tuntea oloaan kotoisaksi isoissa ympyröissä, mutta nyt se alkaa tuntua kodilta. 

Läpimurron määritelmä: Voitto ja Race to Dubai top-30

4. Matthias Schwab (Itävalta, 25-v)

Syttyi liekkeihin loppukaudesta sijoittuen neljänneksi WGC-kisassa Kiinassa ja kakkoseksi Turkish Airlines Openissa. Myös Dubaissa 20:s sija näytti, että itävaltalainen tulee kovaa. Maailmanlistalla sijoittuu tällä hetkellä sijalle 79, mutta voisiko miehestä olla jopa Ryder Cup -pelaajaksi? 

Läpimurron määritelmä: Voitto ja konkreettinen taistelu Ryder Cup -paikasta

5. Jazz Janewattananond (Thaimaa, 24-v) 

Thaimaalaisen golfin supertähti. Asian Tourin rahalistan ylivoimainen voitto. Saa nähdä kuinka paljon Jazz aikoo pelata European Touria, mutta jos aikoo, tulee hän todennäköisesti olemaan yksi kiertueen tähdistä. Voisiko miehestä olla hyppäämään seuraavan kahden vuoden aikana maailmanlistalla jo kympin sakkiin? Tällä hetkellä sijalla 40, joka takaa paikan kaikkiin alkaneen vuoden majoreihin. 

Läpimurron määritelmä: World Ranking top-20, voitto globaalista suurkilpailusta

Etsi luettavaa