Hyppää sisältöön

European Tourin kisassa suomalaishistoriaa tehnyt Sami Välimäki: ”Hieno viikko, parempaan on eväitä”

Sami Välimäki kilpailee seuraavan kerran helmi-maaliskuun vaihteessa Omanin osakilpailussa

Sami Välimäki osasi odottaa menestystä Australian osakilpailusta. Kisan voittajan Min Woo Leen Välimäki on voittanut reikäpelissä. Toiveissa on paikka US Openiin ja Open Championshipiin, seuraavat kisansa suomalaisnuorukainen pelaa Omanissa, Qatarissa sekä Keniassa

Sami Välimäki oli uransa viidennen European Tourin kisan jälkeen tapansa mukaan varsin rauhallinen. Siitäkin huolimatta, että hän teki historiaa. Kukaan muu suomalainen ei ole noussut kymmenen joukkoon viiden ensimmäisen kisan aikana. 

Syksyn ensimmäinen ET-kisa Holllannissa päättyi karsiutumiseen, samoin kävi joulukuussa Etelä-Afrikassa.

Kaksi viimeistä olivat tuottanee jo jatkopaikat ja pienet shekit, Vic Openissa Välimäki nosti sijoitustaan kierros kierrokselta päätyen seitsemänneksi. Palkintorahaa hän saa reilusti yli 20 000 euroa, maailmanlistan pisteitäkin hyvän määrän. Sijoitus ET:n pistelistalla on nyt 94:s.

”Oli kyllä hyvä viikko. Löin palloa mainiosti läpi viikon. Olosuhteet olivat viikoloppuna, etenkin lauantaina aiempia päiviä kovemmat. Se sopi minulle, tuli tuloslistalla vahvan suorittamisen myötä kivat nousut”, Välimäki kertoi peliensä päätyttyä.

Hänellä oli kärkimiehistä neljän päivän aikana vähiten parin ylittäviä tuloksia, kolme bogia ja yksi tupla.  Birdien määrässä Nokia River Golfia edustava Välimäki ei ollut terävintä kärkeä.

”Niinpä, puttaaminen oli ihan hyvän oloista, paikkoja tuli, mutta nyt ei vaan uponnut siihen malliin, että olisin voinut heittää kärkimiehille vakavampaa haastetta. Turha lähteä jossittelemaan, tulee uusia viikkoja ja tämä kisa antaa kyllä itseluottamusta. Kauden aikana on tarkoitus hätyytellä kärkeä mahdollisimman usein.  Edellisessä  kisassani oli myös hyviä merkkejä ilmassa, silloin hyvä sijoitus jäi vielä piippuun.”

Pitkät lennot käyvät voimille

Välimäki on pelannut ET:n kauden 2020 neljä kisaansa vuorotellen Etelä-Afrikassa ja Australiassa.

”Molemmat ovat toki golfarille ja turistille hienoja paikkoja. Pitkät matkat ovat kyllä raakoja, olosuhteisiin tottuminen ei ole ollut minulle mitenkään vaikeaa”, kauden 2019 Saksan kiertuetta pelannut Välimäki määrittää.

Melbournesta hän lentää Hongkongin kautta Suomeen ja aloittaa pienen tauon jälkeen valmistautumisen kolmeen seuraavaan kisaansa, jotka pelataan Omanissa, Qatarissa sekä Keniassa.

”Niihin pitäisi olla pelipaikka varmistettuna. Mitään ihmeellistä uutta ei peliin ole rakenteilla. Oma hyvä peli tuntuu riittävän myös pääkiertueella, toki kaikilla osa-alueilla on vielä parannettavaa.”

Min Woo Leen voitto Vic Openissa oli varsin luonnolista jatkumoa entiselle junioritähdelle, joka lukeutui amatöörinä maailman parhaisiin

Min Woo Leen voitto Vic Openissa oli varsin luonnolista jatkumoa entiselle junioritähdelle, joka lukeutui amatöörinä maailman parhaisiin

GETTY IMAGES

Australian kisan voittaja, Välimäen tavoin vasta 21-vuotias Min Woo Lee on  tuttu mies. 

”Voitimme yhdessä Matias Honkalan kanssa Leen ja hänen parinsa amatöörinä pelaamassamme ottelussa. Tämänkin viikon aikana tuli muutama sana vaihdettua hänen kanssaan.”

Majorit ja Sveitsin osakilpailu päätähtäiminä

Karsintojen kautta saavuttamallaan kategorialla Välimäki ei pääse aivan kaikkiin isoimpiin kisoihin. Omalla menestyksellä tilannetta voi parantaa. 

”Open Championship ja US Open kiinnostavat kovasti, karsinnat ja menestyminen oikeissa kisoissa avaavat niihin ovia. Yksittäisistä ET:n kisoista Sveitsin Crans Montanan tapahtuma on TV:n kautta tehnyt minuun vaikutuksen. Toivon pääseväni sinne mukaan ja menestymään Samoojan Kallen esimerkin mukaisesti.”

Yhteistyö kahdessa kisassa jo apuna olleen 51-vuotiaan caddien Kyle Roadleyn kanssa on käynnistynyt hienosti.

”Kyle on kokenut kehäkettu, jolla on kiertueilta 22 vuoden kokemus, työnantajajina ovat olleet muun muassa Adam Scott, Tyrrell Hatton ja Richard Green. Uskon, että kaltaiselleni nuorelle pelaajalle paljon nähnyt ammmatticaddie on erinomainen tutkapari”, Sami Välimäki ennakoi kahden yhteisen kisaviikon pohjalta.

Tulosseuranta 

Etsi luettavaa