Hyppää sisältöön

European Tourilla meneillään ennätyksellisen tasainen jakso

Tyrrell Hatton oli paras kuuden miehen uusintaan valaistuksessa päättyneessä Turkin osakillpailussa

Tämä sarja on lähes epätodellinen. Yhdeksässä viimeisessä kisassa on päädytty neljä kertaa uusintaan, muissa viidessä ero ykkösen ja kakkosen välillä on ollut yksi lyönti!

Kilpailu European Tourilla on kivikovaa ja tasaista. Tästä tuorein esimerkki on lokakuun puolivälistä käynnistynyt yhdeksän kisan jakso, jonka aikana 72 reiän jälkeen on tarvittu neljä kertaa uusinta voittajan selvittämiseksi. Muissa viidessa kisassa voittomarginaali on ollut yksi lyönti. 
Toimituksen käsityksen mukaan vastaavaa sarjaa ei ET:n historiassa aiemmin ole koettu.

Merkillepantavaa on sekin, että kauden 2019 neljästä viimeisestä kisasta kolme perättäistä päättyi uusintoihin. Shanghaissa ykköstilaa juhli Rory McIlroy, Turkissa Tyrrell Hatton ja Etelä-Afrikassa Tommy Fleetwood. Edellisessä kisassa Maurituksella voittopokaalia kannatteli kolmen miehen uusinnan jälkeen vasta 18-vuotias Tanskan Rasmus Hojgaard.

Juhannuksen jälkeen peräti seitsemässä kisassa on tarvittu jatkoreikiä. Sveitsin kilpailussa syyskuun alkupuolella osallisena uusinnassa oli Kalle Samooja, joka jakoi kakkostilaa Sebastian Södergebergin voittamassa Omega European Mastersissa.

Volvo China Openin uusinta toukokuussa oli suomalaisjuhlaa.  Mikko Korhonen kukisti Benjamin Hebertin Shanghaissa ja ansaitsi 443 000 euroa.

Sunnuntaina pelataan Australian PGA Championshipin viimeinen kierros, jolle Adam Scott lähtee yhden lyönnin johdosta. Scottin selkeästä suosikkiasemasta uusinnan mahdollisuus Gold Coastillakin on varsin suuri.

Etsi luettavaa