Hyppää sisältöön

European Touria neljän suomalaisen voimin Sisiliassa!

Tapio Pulkkasen hattumuoti lienee Sisiliassa tuttu näky myös normaalissa katukuvassa

European Tour on välimerellisissä maisemissa tämän viikon. Sisilian kilpailu kuuluu kiertueen pienimpiin. Tämän myötä European Tourin kilpailussa on mukana myös kaksi pelaajaa Challenge Tourilta: Kalle Samooja ja Oliver Lindell.

Rocco Forte Sicilian Open käynnistyy torstaina Sisilian saarella. Miljoonan euron kilpailusta saa rahapalkintoja myös Challenge Tourille, jotka lasketaan 200 000 euron kokonaispotin mukaan. Tämän myötä Challenge Tourin pelaajat ovat matkanneet pääkiertueen tapahtumaan suurin joukoin. 

Suomalaisia kilpailussa edustavat Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen European Tourin vakiokalustosta. Challenge Tourin puolelta matkaan liittyivät Kalle Samooja ja Oliver Lindell. Myös Kim Koivulla olisi ollut paikka kisaan halutessaan, mutta hän päätti pelata Challenge Tourin osakilpailun valmentajansa kotimaassa Portugalissa tällä viikolla. 

Kaksi seuraavaa viikkoa tarjoaa upeita mahdollisuuksia erityisesti Challenge Tourin pelaajille. Sijoittuminen kilpailun kärkipäähän antaa paitsi paljon euroja, mutta myös mahdollisuuden nopeaan sarjanousuun. Voitto kilpailussa nostaisi saman tien pääkiertueen pelaajaksi. 

Suomalaisittain kilpailun mielenkiinto on huippuluokkaa. Tapio Pulkkanen ja Mikko Korhonen lukeutuvat European Tour -pelaajina jopa kilpailun ennakkosuosikeiden joukkoon. Oliver Lindell ja Kalle Samooja pääsevät tapahtumaan kliseemäisesti: ”ilman mitään hävittävää”. 

Kilpailun kenties nimekkäin pelaaja on Matteo Manassero, joka ei ole golfillisesti ollut parhaimmillaan moneen vuoteen. Italialaistoivoksi kilpailussa voidaan laskea luonnollisesti myös Eduardo Molinari, joka palasi voittajaksi viime vuonna Marokossa seitsemän vuoden tauon jälkeen. 

European Tourin rahalistalla parhaana suomalaisena oleva Mikko Ilonen jatkaa kilpakauttaan kahden viikon kuluttua Wentworthissa käytävässä BMW PGA Championshipissa. Tapio Pulkkanen meinaa vetää vähintään neljän viikon putken, sillä hän on ilmoittautunut ensi viikon Belgian kisan lisäksi Wentworthiin ja sitä seuraavaan seitsemän miljoonan euron arvoiseen Italian Openiin. 

Mikko Korhonen pitää Sisilian jälkeen väliviikon, jonka jälkeen luvassa ovat Wentworthin ja Italian kilpailut. 

Etsi luettavaa