Hyppää sisältöön

European Tour – Suomalaiset jatkoon, Stenson kärkeen

GOLF CLUB GUT LAERCHENHOFIN RAFFI ON MEHEVÄÄ

Korhonen, Ilonen ja Kakko pelasivat jatkoon BMW European Openissa. Kaikkien yhteistulos oli -1, mikä muodostui myös cut-rajaksi.

Tilastollisesti Mikko Ilonen on pelannut kilpailun erittäin tasaisesti ja ollut erittäin vakuuttava pallonlyömisessä. Torstaina Mikko osui 13 griiniin ja perjantaina peräti 15 griiniin. Perjantain kierroksella Ilonen oli myös vakuuttava avauslyönneissään osuen 11 väylään. Kymppireiältä alkanut kierros sai loistavan alun. Eagle kolmelletoista ja birdiet väylille 14 ja 15. Kierroksella oli vain yksi vaikea hetki, kentän 17 väylälle syntynyt tulos 9. Vaikka par neljä seitsemästoista on vain 363 metriä pitkä on se selvästi kilpailun vaikein 4,42 lyönnin keskiarvolla. Vesi kulkee koko matkan väylän oikeaa reunaa pitkin ja oikealle karannut avauslyönti joudutaan pelaamaan uudestaan tiipaikalta. Vaikka torstain tuplabogi viidelletoista ja perjantain yhdeksikkö pilasivat muuten kauniin tuloskortin on Ilonen ollut vahva tilastollisesti. Viikonloppuna on vielä hyvin aikaa tehdä liikettä kohti kärkisijoja. Mikon hyvä lyöminen antaa mahdollisuuden hyville tuloksille ja voidaan ennustaa, että suunta on jatkossa nousujohteinen. 

Roope Kakon putteri ei ollut yhtä kuumana perjantaina kuin avauskierroksella. Tulos 75 (+3) riitti kuitenkin jatkoonpääsyyn. Viikonloppuna Roopen voidaan toivoa parantavan rautapeliä. Kahdella avauskierroksella hän missasi 14 griiniä, mikä jätti ehkä liikaa töitä lähipelille. 

Korhonen osui perjantaina 11 väylään

Korhonen osui perjantaina 11 väylään

GettyImages

Mikko Korhonen lopetti kierroksensa suomalaisista viimeisenä ja onnistui pysymään kilpailussa mukana hyvillä pareilla väylille 17 ja 18. Kuten Ilonen myös Korhonen on lyönyt palloa loistavasti avauspäivät osuen molemmilla kierroksilla 13 griiniin. Lisää tehoja tarvitaan lähipelissä ja griineillä, jotta tulokset päätyvät kunnolla punaiselle. Suomalaisten matka kärkikymmenikköön on vain viisi lyöntiä. 

Kilpailun kärjessä (-11) ovat Raphael JacquelinHenrik Stenson ja Kiradech Aphibarnrat. Stenson on lyönyt palloa kuin kone. Ruotsalainen on missannut vain neljä väylää ja neljä griiniosumaa kahdella avauskierroksella. Avauspäinvä Stenson pelasi 68 vaikka hän puttasi 34 kertaa. Tämä kertoo loistavasta pallonlyömisestä ja jos putteri alkaa toimia viikonloppuna on Stensonin tulivoimaa vaikea haastaa.

Leaderboard

Eikö golf vielä näy kotona? Siinä tapauksessa tilaa Viaplay tai hanki Viasat Golf täältä. Saat kaupan päälle Viasat Golf -kanavapakettiin GoGolf-lehden vuosikerran.

Etsi luettavaa