Hyppää sisältöön

European Tour näyttää keskisormea Samoojalle ja Koivulle

Kalle Samooja pääsi mukaan epäonnistuneiden lyöntien listalle

European Tourilla pelataan kaksi suurta kilpailua. European Tour päättää kutsuillaan ottaa kantaa todella rajusti jättäen suomalaiset naurettavaan paitsioon.

European Tourin osallistujalistat ensi viikon Dunhill Links Championshipiin on julkaistu. Viiden miljoonan dollarin kilpailussa on luonnollisesti myös kutsuja käytettävänä ja European Tour on tehnyt todella erikoista työtä niitä jakaessa. 

Kutsuista kahdeksan on menossa viime vuonna Challenge Tourin läpäisseille pelaajille. Tämä käytännössä varmistaa heidän paikkansa kisaan, vaikka he olisivat mahdollisesti muutenkin mahtuneet mukaan. Osa kutsuista on paremmin, toiset huonommin perusteltuja. 

Robert Macintyren kutsu on täysin selkeä, sillä mies on ET:n rankingin sijalla 14 ja pelaa kotimaassaan. Ei kysymyksiä. Adri Arnaus saa myös kutsun, josta ei kannata nokkaa koputella, sillä listasija ET:llä on 27. Myös Sean Crockerin kutsu on looginen, yhdysvaltalainen on ET:n sijalla 64. 

Sitten alkaa tapahtumaan. Kisaan on kutsuttu mukaan viime vuoden ranking-voittaja Joachim Hansen, jonka ranking-sija on 114. Hän olisi kategorialistassa ensimmäinen pelaaja Kim Koivun takana, joka on viime vuoden kolmella voitollaan CT-pelaajista ensimmäisenä, Kalle Samoojaan tämä kutsu ei vaikuta. 

Liam Johnston on toki skotlantilainen, mutta CT:n viime vuoden ranking 11 ja ET:n ranking 140 tuntuvat kohtalaisen kevyiltä perusteilta ohittaa etenkään Sveitsissä uusinnassa taipunutta Kalle Samoojaa, jonka ranking kiertueella on 72. 

Englantilainen Jack Singh Brar oli CT:n rankingin kuudes ja on ET:n listalla tänä vuonna 110. Kutsu tuli Dunhill Linksiin. 

Ranskalainen Viktor Perez oli CT:n kolmonen ja on ET:n listan sijalla 73. Kutsu kävi, toki osittain ansaitusti hyvän kauden myötä. Mutta hänkin on listalla yhden sijan Kalle Samoojan takana. 

Oliver Wilson oli CT:n rankingissa 17:s, toki hän on tämän kilpailun vanha voittaja, joten hänen suhteen kutsu on perusteltu. 

Tällä hetkellä Kim Koivu ja Kalle Samooja ovat listalla peräkkäin. Toistaiseksi jonotuslistalla Koivu on sijalla 12 ja Samooja 13. Wentworthista vapautunee kuusi paikkaa, sillä voittajalla todennäköisesti on jo paikka Dunhilliin, kuten kaikilla jotka tulevat sijoittumaan kympin sakkiin. 

Samoojan ja Koivun pelipaikat tulevat olemaan hyvin hilkulla Skotlannin suurkisaan. European Tourin ratkaisu laittaa muut pelaajat ohituskaistalle tulevat näillä näkymin kuitenkin estämään suomalaisten kilpailun legendaarisessa kilpailussa. 

Etsi luettavaa