Hyppää sisältöön

European Tour käynnistyy ennakkotiedoista poiketen Itävallassa – ET:n ja CT:n yhteiskisassa puolen miljoonan potti

European Touria on tarkoitus jatkaa heinäkuussa poikkeusjärjestelyin.

European Tour ilmoitti tänään, että kiertue jatkuukin jo heinäkuun puolivälin tienoilla Itävallassa kahdella ET:n ja CT:n yhteiskisalla.

Puoli miljoonaa euroa on paljon tai vähän rahaa riippuen siitä, miltä kantilta asiaa katsoo.

Palkintopottina se on Challenge Tourilla pelaavalle golfarille suuri, mutta European Touria kiertävälle pelaajalle pieni. Ainakin ennen koronaa.

Joka tapauksessa sellaisista palkintorahoista taistelevat molempien kiertueiden pelurit 9.–12.7. ja 15.–18.7 pelattavissa Itävallan-kisoissa.

European Tour tiedotti asiasta tänään sivuillaan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka nimekkään joukkoon pelaajia European Tour saa jalkeille kisoihin.

GoGolfi tavoitti ET-pelaaja Kalle Samooja, joka tuskin tulee lähtemään Itävaltaan kisaamaan.

”En ole näillä näkymin lähdössä ja tuskin mieli muuttuu. Tähtäimet ovat briteissä”, Samooja viestitti.

Se on varmaa, että kaikkien Challenge Tour -pelaajien kädet nousivat samantien pystyyn, kun tieto yhteiskilpailuista tuli heidän tietoonsa: mukana ollaan!

Kisoissa jälkimmäinen pelataan poikkeuksellisesti keskiviikosta lauantaihin, jolloin kiertueella on enemmän aikaa siirtyä Britanniaan. Siellä pelataan seuraavat kuusi European Tourin kilpailua perättäisinä viikkoina.

Suomen Challenge Tour -pelaajista paras mahdollisuus päästä kilpailuun mukaan on Janne Kaskella, joka pelaa kiertueella ET:n karsinnoista saamallaan kategorialla yhdeksän.

”Elättelen hieman toiveita, että mahtuisin mukaan muutamaan noista ET:n Britteinsaarten kisoista. Jos nuo 500 000 euron CT-kisat Itävallassa toteutuvat, myös ne kiinnostavat”, Kaske sanoi.

Challenge Tourin nokkimisjärjestyksessä hänen edellään on noin 90 pelaajaa. Kasken pääsy riippuu siis pitkälti siitä, miten paljon European Tourin pelaajia innostuu lähtemään kilpailuun mukaan, sillä he ovat etusijalla. 

Oliver Lindell, jolla on kelpo kortti Challenge Tourille (kategoria 10) pitää omia mahdollisuuksiaan päästä mukaan kisaamaan pienenä.

”Aika lailla nolla”, hän harmitteli.

Syy on se, että hän uskoo niin monen European Tour -pelaajan lähtevän mukaan Itävallan-kisoihin, koska heillä on takana pitkä tauko peleistä. Suomalaisista toiseksi paras CT-kategoria on Roope Kakolla.

Kiertueen normaalia aikaisemmasta jatkumisesta kertoi ensimmäisenä Suomessa Golfpiste.

Etsi luettavaa