Hyppää sisältöön

European Tour jatkuu Tshekin minikisalla – par-vitoset avainasemassa?

Tapio Pulkkasen pitkistä draiveista on iloa Tshekissä

European Tourilla pelataan tällä viikolla Tshekin maaperällä D+D Real Czech Masters. Kyseessä on rahallisesti pieni kilpailu joka tarjoaa yllättäjille mahdollisuuksia.

European Tourin varsinainen osakilpailu majorit ja WGC:t poislukien pelattiin kuukausi sitten Skotlannissa. Nyt potissa on vain miljoona euroa, mutta kaikki suomalaiset matkustivat mukaan pelaamaan Prahan kupeessa sijaitsevalle Albatross Resortin kentälle. 

Mikko Korhonen on luonnollisesti suomalaisten silmätikku ja pääsee pelaamaan kaksi ensimmäistä päivää TV-ryhmissä. Korhonen on yksi kisan seitsemästä pelaajasta, jotka löytyvät maailmanlistan sadan parhaan joukosta. 

Mielenkiintoisimmat nimet tulevat Englannista kun mukana ovat Lee Westwood ja twitter-kuningas Eddie Pepperell (wr 41). Toiseksi kovin ranking ja kovin kesäkausi löytyy kuitenkin itävaltalaiselta Berndt Wiesbergeriltä, joka on maailmanlistan sijalla 42. 

Suomalaisten asetelemat kilpailuun ovat mystiset. Skotlannin kisassa kuukausi sitten Kalle Samooja oli komeasti 20:s, mutta Kalle, Kim Koivu ja Tapio Pulkkanen ovat pelanneet viimeksi kilpaa European Tourilla kuukausi sitten. 

Mikko Korhonen kertoi Kivitippu Pro-Amissa, että Tshekin kentällä on selkeästi hyötyä pitkistä lyönneistä, erityisesti par-vitosilla. 

”Mulle ne on about draivia ja hybridiä, mutta sitten kun mennään vaikka Tapsan mitoille niin niitä lähestytään jo rauta-vitosella. Kenttä suosii pitkälyöntisiä pelaajia”, Korhonen kertoi. 

Korhonen kertoi myös hauskan faktan Dustin Johnsonista. Vaikka Johnson tunnetaan erittäin pitkälyöntisenä, sanoi Korhonen, että Tapio Pulkkanen on vielä kovempi pommittaja. 

”Ei se niin pitkälle lyönyt, itsekin kyykkäsin sen kaksi kertaa kun lyötiin draivit. Ehkä hän ei silloin (the openin 4.kierros) ollut ihan täydellisessä tikissä. Kyllä Tapio Pulkkanen on mielestäni isomman luokan pommittaja kuin Dustin”, Korhonen paljasti. 

Mikko Korhonen ja Kim Koivu ovat torstaina aamuvuorossa. Kalle Samooja ja Tapio Pulkkanen pelaavat iltapäivän ryhmissä avauskierroksensa. 

Etsi luettavaa